Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 липня 2020, 9:20

Інсайдери почали розпродаж: топ-менеджери позбавляються від куплених під час кризи акцій

Майже 1000 топ-менеджерів, стурбованих ситуацією на фондовому ринку, продали акції своїх компаній з початку липня. Про це пише Bloomberg з посиланням на дані аналітичної компанії The Washington Service.

Майже 1000 топ-менеджерів, стурбованих ситуацією на фондовому ринку, продали акції своїх компаній з початку липня.
Фото: forbes

Хто продає акції

Серед них в тому числі генеральний директор Morgan Stanley Джеймс Горман і голова ради директорів UnitedHealth Group Стівен Хемслі.

Зростання продажів

Зараз на кожного, хто купує акції інсайдера припадає п'ять тих, хто продає — це співвідношення, за останні тридцять років було вище лише два рази, пише Bloomberg.

«За останні чотири тижні кількість тих, хто продає перевищила кількість тих, хто купує на 186% — а рівень 200% в минулі роки зазвичай знаменував короткострокове досягнення ринком піку», — заявив агентству директор з досліджень компанії InsiderInsights Джонатан Моленд.

Про що говорить розпродаж

Поведінка інсайдерів дозволяє припустити, якою буде ситуація на ринку найближчим часом: початок покупки акцій топ-менеджерами навесні позначило досягнення найнижчої точки падіння на фондовому ринку, після чого почалося нове зростання, пояснив Bloomberg.

З березневого мінімуму індекс S&P 500 (включає найбільші за капіталізацією компанії США) додав більше 45%. Деякі аналітики радять не надавати занадто великого значення інсайдерським операціям, тому що на них можуть впливати і інші чинники, вказує агентство. Воно нагадує, що раніше в 2020 та 2018 році інсайдерам вдалося уникнути втрати капіталів, вчасно вийшовши з активів. Але в 2017 і 2019-му акції після розпродажу інсайдерами продовжили зростати, і топ-менеджери втратили можливість заробити більше.

Читайте також: «Нудьгуючі американці» або рука ФРС: чому фондовий ринок США виріс на 45%

«Наші індикатори «блимають» попереджувальними сигналами. Я поки не готовий говорити, що кожен повинен продавати все через останні дані інсайдерів. Особисто я буду відчувати себе комфортніше, продавши деякі папери. Ми як і раніше не довіряємо поточному відновленню ринку», — заявив Моленд.

У березні топ-менеджери активно купували папери, щоб скористатися найбільш різким падінням цін за дев'ять років. Але в липні покупки здійснювали менше 200 інсайдерів — при тому що середня кількість покупців за місяць в першому півріччі становила 1160, пише Bloomberg з посиланням на The Washington Service.

За розрахунками самого Bloomberg, минулого тижня інсайдери продали акцій на $52,6 млн, а купили — на $3,4 млн.

Читайте також: Муніципальні облігації замінять депозити дешевшають і ОВДП

«Коли ситуація на ринку, як зараз, дуже близька до рекордних значень, може скластися враження, що інсайдери не вірять в таке положення справ. Здається, що вони вважають свої акції переоціненими. Це може бути правдою, але точно сказати не можна», — заявив старший керуючий активами компанії SlateStone Wealth Роберт Павлик.

Коментарі - 7

+
+44
Melkart
Melkart
23 липня 2020, 10:24
#
Українською позбавити може хтось когось. В даному контексті акцій позбуваються.
+
0
AnnaGerman
AnnaGerman
23 липня 2020, 10:40
#
Рановато прикупили ...
Кто ж в самом начале кризиса покупает акции ? 
Надо хотя бы желтого света дождаться.
+
0
bonv
bonv
23 липня 2020, 10:55
#
Криза тільки розпочинається. І бажаючих продати буде ще більше, від бажаючих придбати… Відповідно ціни вниз.
+
0
SergS7
SergS7
23 липня 2020, 14:45
#
По нерухомості не скажеш. Коли мінімум?
+
0
mary27
mary27
23 липня 2020, 14:51
#
Когда будет настоящий кризис.
Весной было предупреждение.
+
0
bonv
bonv
23 липня 2020, 15:05
#
З такими темпами - пандемія може затягнутися на увесь 2021 рік або і дальше.. От і робимо висновок.. Ще треба почекати.
+
0
mary27
mary27
23 липня 2020, 13:13
#
Кажется, началось...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися