Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 липня 2020, 15:30

Золото та індекс S&P500: настав час для одночасного корекційного зниження?

Вашій увазі аналітичний огляд від експерта компанії Tickmill.

XAUUSD

Золото виросло, як і очікувалося в минулому огляді. Очікування щодо корекції до цього виявилися помилковими, і при подоланні ключових рівнів відбулася зміна пріоритету з корекційного низхідного на висхідний, що виявилося тактично правильним. З моменту побудови сценарію ціна ще коливалася в межах коридору і знайшовши підтримку трохи вище рівня 1791, продовжила свій ріст, майже одним махом досягнувши обидві цільові позначки на 1825 і 1837.

Тим не менш, зростання продовжилося набагато вище, відзначившись на рівні 1865, звідки в даний момент котирування помірно знижуються. Поки що немає твердих підстав для продовження зростання, так і для початку зниження. Однак враховуючи тривалість росту зараз висока ймовірність розвитку низхідної корекції.

Цей сценарій ще потребує підтвердження. Основний сигнал до розвитку корекції буде отримано при впевненому закріпленні нижче рівня 1861, ретест і подальший відбій від якого націлить котирування в район з першою метою на 1820 і 1813.

У свою чергу, оновлення максимуму за рівнем 1865, який виступає на даний момент розворотним, скасовує цей сценарій.

S&P500

Індекс S&P500 також продовжив зростання у відповідності з очікуваним сценарієм. Котирування не стали знижуватися до рівня підтримки, залишившись у верхній частині своїх локальних максимумів. Після недовгої консолідації під рівнем 3224, що виступав короткостроковим опором, ціна продовжила зростання, до теперішнього моменту досягнувши першої цільової позначки на 3254. Правда, після цього індекс розвинути висхідний рух не зміг, зупинившись в районі 3280, після чого почав помірно знижуватися.

Це наштовхує на деяку ймовірність вичерпання висхідного моменту, що може призвести до розвитку більш глибокої низхідної корекції для продовження подальшого зростання. Підтвердженням цього стане закріплення ціни під ключовими рівнями.

Для цього закріплення котирувань в ідеалі необхідно буде підтвердити ключовий рівень опору, що розташований на 3254, ретест і відбій від якого дасть сигнал до початку повноцінної корекції. Це націлить індекс до локальних рівнів підтримки з першою метою на 3177 і потенційним проходом до 3144.

У свою чергу, пробій опору і відхід вище розворотного рівня на 3274 скасовує цей сценарій.

За матеріалами Tickmill

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися