Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 липня 2020, 14:14

Експерти назвали ризики, пов'язані з призначенням нового глави НБУ

Призначення Кирила Шевченка головою НБУ несе в собі певні ризики, пов'язані з невизначеністю його позиції щодо монетарної політики, гнучким курсоутворенням та реальною незалежності його рішень. Про це йдеться у звіті Focus Ukraine, який підготували аналітики Райффайзен Банку Аваль.

Призначення Кирила Шевченка головою НБУ несе в собі певні ризики, пов'язані з невизначеністю його позиції щодо монетарної політики, гнучким курсоутворенням та реальною незалежності його рішень.
Фото: bank.gov.ua

Сценарії розвитку

Позитивним сценарієм можна було б вважати ситуацію, при якій новопризначений голова збереже на своїх місцях нинішніх заступників глави НБУ, що буде чітко свідчити про його прихильність до зваженої і політично незалежної монетарної політики і забезпечить продовження співпраці з МВФ та іншими міжнародними фінансовими иститутами.

Читайте також: Кирило Шевченко. Які проблеми доведеться вирішувати новому главі НБУ

За негативного сценарію будуть зроблені спроби змінити поточний склад правління НБУ та провести ревізію монетарної та курсової політики, які ставлять під загрозу продовження співпраці з МВФ та фінансування України з боку Світового Банку та ЄС, що в підсумку може призвести до необхідності прихованої емісії гривні для покриття бюджетного дефіциту.

Додатковим негативом від зриву SBA буде вихід міжнародних інвесторів з українських цінних паперів, що призведе до значного ускладнення зовнішнього запозичення та девальваційного тиску на курс гривні.

Читайте також: Як новий голова НБУ поміняє кадровий склад центробанку

Передісторія

16 липня Верховна Рада призначила новим главою НБУ Кирила Шевченка, який очолював Укргазбанк протягом останніх 5 років.

Під час свого представлення Шевченко заявив, що не допустить розгону інфляції, буде уникати невиправданої емісії гривні і повністю підтримує незалежність інституту НБУ.

Головним досягненням Кирила Шевченка в ЗМІ підноситься очищення балансу Укргазбанку від токсичних активів після кризи 2014-2016 роки.

Відео: Новий глава НБУ. Що буде з інфляцією і курсом гривні

Коментарі - 2

+
+43
bonv
bonv
20 липня 2020, 14:20
#
Курс на тридцять. Чому гаманці українців схуднуть восени.
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/economics/finance/kurs-dolaru-chomu-gamanci-ukrajinciv-shudnut-voseni-novini-ukrajina-11080667.html
+
+7
AnnaGerman
AnnaGerman
20 липня 2020, 14:49
#
Эти все риски ...
Это все то за что проголосовало большинство народа ...Зрелищ, зрелищ и в каждой следующей серии все больше интриг и неожиданных разворотов.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися