Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 липня 2020, 11:31

Нацбанк затвердив Стратегію розвитку фінтеху до 2025 року

Нацбанк затвердив Стратегію розвитку фінтеху в Україні до 2025 року. Це покроковий план створення в Україні повноцінної фінтех-екосистеми з інноваційними фінансовими сервісами та доступними цифровими послугами, повідомили у пресслужбі НБУ.

Нацбанк затвердив Стратегію розвитку фінтеху в Україні до 2025 року.
Фото: sostav.ua

Головні завдання в межах стратегії

«Головні завдання, на виконання яких спрямована Стратегія, – це сталий розвиток інновацій, розвиток Cashless economy, підвищення фінансової грамотності споживачів та бізнесу», — йдеться в повідомленні.

Документ структурує та деталізує тренди і напрями розвитку фінансових інновацій на наступні п’ять років.

Читайте також: Власники карток Приватбанку тепер можуть знімати готівку в касах магазинів

У межах документа розроблено перелік заходів, дій та виконавців, а також індикаторів досягнення стратегічних цілей в кожному з трьох стратегічних напрямів:

  • розвинена кешлес-економіка;
  • високий рівень цифрової та фінансової грамотності;
  • стала фінтех-екосистема.

Читайте також: 87 зі 100 операцій у травні були безготівковими — НБУ

«Працюючи над Стратегією, ми розробили стійку модель майбутньої української фінтех-екосистеми. Вона має бути інтегрованою у світовий ландшафт, створювати інституціональні та інвестиційні умови для розвитку цифрових сервісів, а також стимулювати попит на інноваційні фінансові продукти і сприяти розвитку талантів на ринку», – зауважив директор Департаменту стратегії та розвитку Національного банку України Сергій Карпенко.

Раніше повідомлялося

  • У першому кварталі 2020 року кількість безготівкових операцій порівняно з аналогічним періодом 2019 року, зросла на 24,5%, а сума — на 15,6%.
  • Загальна кількість операцій (безготівкових та отримання готівки) з використанням платіжних карток у першому кварталі 2020 року склала 1385,3 млн шт., а їх сума – 920,5 млрд грн.
  • Національний банк планує підвищити частку безготівкових розрахунків платіжними картками до кінця 2020 року до 55% з поточних 50%.

Коментарі - 1

+
+15
Matts
Matts
17 липня 2020, 11:36
#
''инновационными'' одно из тех слов,звучащих от чиновников(всех кто у кормушки) ,которое как бы намекает ,что вам в уши, начинают лить де.рь.мо....
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися