Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 липня 2020, 16:28

Капіталізація Twitter знизилася на 1 млрд USD після атаки хакерів

Акції соціальної мережі Твіттер подешевшали на 3,2% після вчорашніх основних торгів. Головною причиною такого зниження є атака хакерів, які зламали акаунти відомих особистостей, бізнесменів і компаній, повідомляють у LBLV.

Ціна на папери Твіттер опустилася до 34,53 долара за штуку, що автоматично зменшило капіталізацію корпорації на мільярд доларів. Це підтверджують дані з фондовій біржі Нью-Йорка. Після публікації в ЗМІ інформації про те, що трапилося, акції сервісу мікроблогів різко впали. Зловмисники зламали десятки великих акаунтів, які мають мільйони передплатників.

Шахраї отримали доступ до акаунтів таких відомих особистостей як Ілон Маск, Джефф Безос, Білл Гейтс, Уоррен Баффет, Барак Обама, Джо Байден та інших. Також були зламані сторінки компаній Убер і Apple.

На всіх зламаних акаунтів була розміщена інформація про нібито безкоштовної роздачі цифрових валют. Схема шахрайства проста: користувач повинен надіслати на певний гаманець якусь суму в криптовалюте, і йому обіцяли повернути в два рази більше. Вже через кілька хвилин після публікації повідомлення були видалені, але, незважаючи на це, аферисти встигли отримати більше 100 тисяч доларів, повідомляє LBLV.

Вже є інформація про те, що хакери зламали обліковий запис одного з співробітників соціальної мережі Твіттер, який мав доступ до акаунтів всіх користувачів. Тобто шахраї все продумали і провернули досить оперативно.

Керівництво Twitter вже ініціювало розслідування інциденту. Творець соцмережі Джек Дорсі назвав цей день важким для компанії, і пообіцяв розібратися в тому, що трапилося.

Дмитро Єршов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін