Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 липня 2020, 16:29

ЄС надасть Україні 105 мільйонів євро на підтримку малого бізнесу в умовах кризи

Україна домовилася з Європейською комісією про фінансування нових програм допомоги ЄС для України на загальну суму 105 млн євро. Про це розповіла віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина, повідомляє Урядовий портал.

ЄС, Євросоюз, допомога Євросоюзу, гроші на розвиток, малий і середній бізнес, Україна, економіка, коронавірус
фото: 24tv.ua

Допомога Євросоюзу

Фінансування ЄС передбачає пакет допомоги, спрямованої на підтримку малого бізнесу, реформ і подолання наслідків епідемії Covid-19 в Україні.

«Допомога від Європейського союзу піде на ряд напрямків — від посилення можливостей органів і надання експертних консультацій щодо проведення реформ до інвестування в малі фермерські господарства та інноваційні гранти для розвитку малих і середніх підприємств», — поділилася Ольга Стефанишина.

За її словами, втілення цих програм стимулюватиме розвиток української економіки, а також дозволить більш ефективно протидіяти викликам у сфері охорони здоров'я.

Читайте також: Єврокомісія схвалила 500 мільйонів євро для України

На що виділить гроші ЄС

  • 60 млн євро — на програму технічного співробітництва 2020 року для підвищення спроможності органів влади проводити реформи.

Міністерства отримають експертну підтримку при розробці і впровадженні реформ. Програма також дозволить поліпшити якість законодавчих процесів у парламенті, впровадити необхідні реформи в сфері охорони здоров'я і т. д.

  • 25 млн євро — на реалізацію програми підтримки Євросоюзу для розвитку сільського господарства і малих фермерських господарств в Україні.

Малі фермерські господарства зможуть отримати додаткову грантову підтримку, консультації і нові навички для розвитку власного виробництва та придбання землі. Крім того, програма дозволить удосконалити управління ресурсами в рибному та лісовому господарствах.

  • 20 млн євро — на програму «EU4BUSINESS: Підтримка малих і середніх підприємств в Україні».

Програма передбачає гранти для інноваційних проектів з розвитку малих і середніх підприємств, створення нових робочих місць і розвитку бізнесу на рівні місцевих громад. І удосконалення економічної політики у цій сфері відповідно з найкращими міжнародними практиками.

Читайте також: Названо найдорожчі і найдоступніші країни ЄС за цінами на товари і послуги (карта)

Як писав «Мінфін», на початку червня український уряд нарешті отримав перший транш від МВФ — $2,1 млрд. Але Україна — не єдина держава, якій під час пандемії допоміг Фонд. Кредити від МВФ за цей час отримали 80 країн, з них 6 держав — двічі.

Коментарі - 3

+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
16 липня 2020, 17:46
#
Все в один котел піде... на проїдання.
+
0
retoman
retoman
16 липня 2020, 18:07
#
Хотелось бы верить что дойдет до малого бизнеса
+
+41
AlexFi
AlexFi
16 липня 2020, 18:52
#
«60 млн евро - на Программу технического сотрудничества 2020 года для повышения способности органов власти проводить реформы».В результате, я думаю, способность повысится в 2 раза, а может даже и в 3 раза!!!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися