Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 липня 2020, 8:18

Другий своп-аукціон: НБУ задовольнив заявки п'яти банків

Національний банк на другому аукціоні своп процентної ставки в середу, 15 липня, задовольнив заявки п'яти банків на 410 млн грн за середньозваженою процентною ставкою 6,5%. Про це йдеться в повідомленні на сайті НБУ.

Національний банк на другому аукціоні своп процентної ставки в середу, 15 липня, задовольнив заявки п'яти банків на 410 млн грн за середньозваженою процентною ставкою 6,5%.
Фото: bank.gov.ua

Деталі аукціону

Згідно з даними регулятора  в аукціоні взяли участь 7 банків. Вони подали заявки загальним обсягом 2,49 млрд грн під ставку від 5,5% до 6,5%.

Гранична ставка була встановлена на рівні 6,5%.

Читайте також: Нацбанк уклав з ЄБРР перший валютний своп

Як прокоментували в НБУ

«Нові інструменти, введені Національним банком для розвитку кредитування і довгострокових інвестицій, користуються все більшим попитом серед банків. Під час другого аукціону своп процентної ставки зросла як кількість учасників, так і обсяги угод.

Це хороший сигнал, який свідчить, що банки будують довгострокові плани й готові підтримувати економіку не тільки «короткими» грошима», — зазначив заступник голови Національного банку Олег Чурій.

Читайте також: Укрексімбанк отримав дозвіл на своп з НБУ на 20 мільярдів

Нагадаємо

  • На першому аукціоні своп процентної ставки 2 липня Нацбанк задовольнив заявки двох банків на 20 млн грн за середньозваженою процентною ставкою 6,5%. Участь у ньому взяли чотири банки. Загальний обсяг заявок склав 1,38 мільярда гривень.
  • Наступний аукціон своп процентної ставки планують провести у серпні.
  • У травні Нацбанк ввів інструмент, який запускає процентний своп і буде сприяти довгостроковому банківському кредитуванню.
  • Для практичного впровадження інструменту НБУ додатково затвердив модель оцінки свопу процентної ставки на індекс овернайт.

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
17 липня 2020, 23:44
#
Закупаются валютой.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися