Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 липня 2020, 14:12

Rivian перенесе виробництво електропікапів на 2021 рік

Американський стартап Rivian, який займається виробництвом електричних пікапів, повідомив про перехід на черговий раунд фінансування. Також стало відомо, що через пандемію Rivian довелось перенести початок продажів електрокарів з другого півріччя 2020-го на початок наступного року, повідомляють аналітики LBLV.

Керівництво компанії відзвітувало про успішний інвестиційний раунд, який допоміг зібрати 2,5 мільярда доларів. В цілому Rivian хоче залучити інвестицій на суму 5,6 мільярда доларів.

До інвестицій приєднався інвестфонд під назвою Soros Fund Management, засновником якого є Джордж Сорос. Також свою частку вклали компанія Fidelity Management і фонд Baron Capital Group. Серед учасників минулого інвестиційного раунду – найбільший онлайн-ритейлер Амазон і інвестиційна корпорація BlackRock.

Компанія Rivian спеціалізується на розробці електропікапів і вантажних електромобілів. У планах було почати виробництво у другому півріччі поточного року перших моделей, серед яких пікап R1T і позашляховик R1S. Але епідемія COVID-19 і карантин внесли зміни – через порушення поставок компанії довелось перенести запуск виробництва. Продажі мали початись у першому кварталі наступного року.

Минулого місяця в Арізоні був проведений тест-драйв електропікапа R1T. Авто працює на 4 електромоторах, потужність яких становить 769 кінських сил. Без підзарядки машина може подолати відстань в 645 км. Ця модель має свою особливість – технологію Tank Turn, яка дає можливість автомобілю розвернутися на місці.

У 2018 році в стартап інвестували 2,8 мільярда доларів, повідомляє LBLV.com. Серед інвесторів також є автовиробник Форд. Також компанія співпрацює з Амазон – в найближче десятиліття компанія Rivian повинна надати ритейлеру сто тисяч електрокарів обумовленої моделі.

Дмитро Єрмаков, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін