Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 липня 2020, 16:15

Глава Twitter пожертвував $3 мільйони на програму безумовного доходу в 15 містах США

Генеральний директор і співзасновник Twitter Джек Дорсі пожертвував $3 млн на реалізацію програми безумовного доходу — регулярних виплат людям без будь-яких підстав — у 15 містах США. Про це повідомив він на своїй сторінці у твітері.

«Це один із способів закрити розрив у багатстві і доходах, впоратися з системним расизмом і гендерною нерівністю, а також забезпечити економічну безпеку сімей», — зазначив Дорсі.

Мільярдер в квітні пообіцяв пожертвувати акції платіжного сервісу Square на $1 млрд на благодійність — на той момент майже третина його статків. Проекти, яким він робить пожертви, Дорсі вносить в Google-документ.

Ініціатива «Мери за гарантований дохід» (Mayors for a Guaranteed Income, MGA) в ньому поки не з'явилася. З квітня вартість Square зросла більш ніж у два рази, так що тепер виділені на благодійність акції Дорсі оцінюються в $2,353 млрд, з яких він вже розподілив більше $160 млн.

Читайте також: Уоррен Баффет пожертвував чергові $3 мільярди на доброчинність

Що відомо про програму

MGA — ініціатива 15 мерів міст США, яку запропонував 29-річний глава каліфорнійського міста Стоктон Майкл Таббс. В його місті програма базового доходу працює з зими 2018 року.

Пожертвування Дорсі дозволить запустити програму в містах, серед яких Атланта, Сіетл, Лос-Анджелес, Окленд, Піттсбург та інші, пише Forbes USA. Частина грошей піде на програму в Стоктоні, яку анонсують восени.

Коментарі - 3

+
0
lika197
lika197
10 липня 2020, 17:01
#
Им нужны рабы для голосов.
+
0
irakez
irakez
11 липня 2020, 0:24
#
Скорее покупатели их продуктов)
+
0
Wless
Wless
11 липня 2020, 7:13
#
О каком неравенстве он говорит, кого это когда-нибудь волновало. Всё дело в бабле как всегда. У людей нет ресурсов для сохранения уровня потребления, а тут ещё автоматизация наступает ( на автозаводах люди больше не нужны), остаётся дворы мести и дороги ремонтировать но и там думают как нафиг этих лентяев заменить автоматами.  С одной стороны рабочие не нужны для производства товаров, с другой стороны для кого производить эти товары если не будет этих самых потребителей, или у них не будет денег для потребления производимых роботами товаров...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися