Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 липня 2020, 11:36

Маск анонсував революційну технологію для безпілотних авто

Tesla представить технологію п'ятого рівня для безпілотних автомобілів вже до кінця 2020 року. Про це виконавчий директор компанії Ілон Маск розповів у відеозверненні до учасників Всесвітньої конференції по штучному інтелекту в Шанхаї, передає Reuters.

«Я більш ніж упевнений, що у нас буде готовий базовий функціонал технології п'ятого рівня в цьому році», — сказав Мак.

Що відомо

Згідно стандартам Професійної асоціації інженерів-автомобілебудівників (SAE International) існує шість рівнів автоматизації для безпілотних автомобілів.

Шостий рівень означає, що безпілотний автомобіль веде себе як кваліфікований водій. Стандарти SAE офіційно прийняті державними регуляторами, інженерами, автовиробниками та інвесторами.

Читайте також: Маск випустив червоні шорти для трейдерів, які не вірили в Tesla 

На сьогоднішній день автовиробники в даному сегменті досягли тільки четвертого рівня. Цього недостатньо, щоб відповідати всім нормам безпеки.

Проблема переходу на п'ятий рівень полягала в тому, що автомобілям не вистачає потужності для обслуговування надпотужних комп'ютерів, встановлених у безпілотниках.

Читайте також: Маск отримав першу премію від Tesla в $775 мільйонів

Tesla знаходиться на фінальній стадії розробки охолоджувальної і терморегулювальних систем, що дозволить встановлювати потужні комп'ютери на безпілотні авто, додав Ілон Маск у своєму виступі.

Коментарі - 4

+
+45
bonv
bonv
9 липня 2020, 12:03
#
В Сколково представили первый российский электромобиль. Автомобиль проезжает 100 метров всего за 3 секунды!
- А дальше?
- А дальше все... Вилка из розетки вылетает:)))
+
+30
bonv
bonv
9 липня 2020, 12:04
#
Инет. Едем тремя авто к одному знакомому на дачу помочь по строительству.
Ключевой момент: все бывшие сослуживцы,  моряки-подводники.
Всей толпой набились в две задние тачки, а в первой машине опустили сиденья и положили на них здоровенный синий кислородный баллон для газосварки. И дружно втопили 90-100 км/час.
На первом же крутом повороте баллон покатился по салону и впечатался в стойку. «Жигуль» встал на два колеса, как в автородео, и, не снижая скорости, по дуге улетел в кювет. Пробороздив там десять метров, красиво затормозил в сосну, и баллон с шелестом ушёл в лес через лобовое стекло.
Мы подбежали к «Жигулёнку» с криками:
- Ты как? Живой?!
Водитель открыл безумные глаза и белыми губами пробормотал:
- Торпедный отсек - докладываю: торпеда отстрелена!:))
+
+15
bonv
bonv
9 липня 2020, 12:13
#
Только на России, объезжая яму на дороге, можно заехать в другой город:)) 
І автопілот/безпілот не допоможе:))
+
0
SergS7
SergS7
9 липня 2020, 15:48
#
«автомобілям не вистачає потужності»
чому б не використовувати хмарні обчислення, їх можна здійснювати віддалено на будь-яких обчислювальних потужностях, хоч на суперкомп'ютерах. Питання лише у швидкій передачі параметрів з автомобіля на сервер і повернення результатів на автомобіль. Пінг повинен бути дуже швидким. Для цього потрібен інтернет 5G і контролер на автомобілі без якоїсь видатної потужності
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися