Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 липня 2020, 8:31

Бізнес очікує змін до «закону 1210» та закликає владу «працювати над помилками»

Бізнес вважає нагальним прийняття законопроєкту №2524, який передбачає внесення змін до Податкового кодексу, який нещодавно суттєво змінили законом 1210. Про це повідомляє Європейська Бізнес Асоціація.

Що турбує підприємців

Цей законопроєкт викликав негативну реакцію бізнес-спільноти. Зокрема підприємців турбують зміни до правил оподаткування прибутку підприємств, запровадження оподаткування контрольованих іноземних компаній, зміни щодо податку на землю та податку на нерухоме майно та інші.

«Варто зауважити, що у проєкті Закону 2524 є низка позитивних пропозицій, які були напрацьовані спільно робочою групою за участю представників найбільших бізнес Асоціацій при Офісі Президента», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, бізнес вітає перенесення початку застосування нових правил оподаткування:

– щодо контрольованих іноземних компаній (КІК),

– щодо постійних представництв нерезидентів,

– щодо застосування податку на доходи нерезидентів.

Також бізнес схвально відмічає зниження штрафів щодо деяких порушень з податку на додану вартість та ретроспективне застосування цієї норми, скасування подовжених строків давності стосовно податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Читайте також: «Закон 1210»: три ключових зміни для приватних інвесторів

«На жаль, законопроєкт 2524 не пропонує суттєвих удосконалень контроверсійних норм щодо коригувань з податку на прибуток підприємств, які застосовуються до експорту товарів та послуг.

Тож бізнес закликає органи влади продовжити роботу над помилками у податковому законодавстві із залученням представників бізнесу», — йдеться у повідомленні.

Коментарі - 1

+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
9 липня 2020, 10:22
#
Борьба за кресло главы НБУ: лидеры, первые потери и курсовые риски

https://www.youtube.com/watch?v=tD3RQJaAvkk

Подписывайтесь на youtube-канал «Минфина» и комментируйте видео ;)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися