Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 липня 2020, 17:08

Який максимальний розмір допомоги по безробіттю в Україні

Максимальний розмір допомоги по безробіттю в Україні на сьогодні становить 8408 гривень або чотири прожиткових мінімуми для працездатних осіб. Про це повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Максимальний розмір допомоги по безробіттю в Україні на сьогодні становить 8408 гривень або чотири прожиткових мінімуми для працездатних осіб.
Фото: zn.ua

Як розраховують розмір допомоги

«Розмір допомоги по безробіттю розраховують для кожної людини індивідуально. Він визначається в  залежно від страхового стажу людини і її заробітної плати.

Допомога по безробіттю виплачується залежно від тривалості безробіття у відсотках до визначеного розміру. Максимальний розмір допомоги по безробіттю становить 8408 гривень (чотири прожиткових мінімуми для працездатних осіб)», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Уряд виділив ще майже 3 мільярди на виплати безробітним

Мінімальна допомога

За даними міністерства, розмір мінімальної виплати допомоги по безробіттю в Україні:

  • застрахованим особам залежно від страхового стажу та заробітної плати — 1800 гривень;
  • особам, виплати яким призначаються без урахування страхового стажу і заробітної плати – 1000 гривень (на період дії карантину плюс 30 календарних днів після його закінчення).

Читайте також: Кількість офіційних безробітних скоротилася на 100 тисяч осіб

«Загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 календарних днів, а для осіб передпенсійного віку – 720 календарних днів», — додали в міністерстві.

Раніше повідомлялося

  • Кабмін збільшив бюджет Фонду соцстрахування на випадок безробіття на 6 мільярдів гривень. З них 4,7 мільярда гривень будуть спрямовані на виплати із  часткового безробіття.
  • Нацбанк прогнозував пік рівня безробіття в країні у другому кварталі. Безробіття збільшиться до 11,5%, після чого у другому півріччі цей показник піде на спад і в цілому за підсумками року буде вище торішнього, але нижче 10%.
  • Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства за підсумками року прогнозує зростання безробіття в Україні до 9,4%.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися