Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 липня 2020, 9:24

Безконтактні платежі: можливості Google Pay для українського онлайн-бізнесу

Торговці, які користуються послугами платіжного оператора Platon, надають можливість своїм клієнтам оплачувати покупки онлайн за допомогою електронного гаманця Google Pay.

Все більше українців хоче використовувати смартфон замість банківської картки. За даними платіжної системи Mastercard, 87% українських споживачів віддають перевагу мобільним телефонам в якості альтернативи фізичним платіжним карткам. Дослідження показують, що 58% української аудиторії користується платіжними додатками і визнають, що це швидко та зручно. А також 67% онлайн-покупців в Україні використовують онлайн-банкінг через додаток в смартфоні. В середньому українці роблять в місяць 8 інтернет-покупок, в 72% випадків використовуючи для оплати банківську картку.

Серед інших платіжних інструментів, в Україні неймовірними темпами зростає популярність електронного гаманця Google Pay. Сервіс дозволяє легко і швидко оплачувати товари як онлайн, так і офлайн.

Власникам смартфонів на базі Android досить один раз завести гаманець, щоб розплачуватися з його допомогою в торгових точках і на сайтах. Процес покупки на сайтах значно спрощується за рахунок скорочення кроків при оплаті. Покупцеві достатньо вибрати товар, обрати спосіб оплати за допомогою Google Pay і натиснути оплатити — покупка здійснюється в один клік.

Наявність декількох способів оплати на сайті дає можливість покупцям вибрати більш зручний для них варіант.

Сервіс, що дозволяє оплатити товари в один клік, без необхідності вручну вводити дані картки, істотно покращує користувальницький досвід. Покупцеві достатньо вибрати акаунт, до якого прив'язані його картки в Google Pay, обрати картку та натиснути «оплатити». Наявність цього методу оплати на сайті або в додатку підвищує конверсію завдяки економії часу покупця і за рахунок збільшення «спонтанних покупок».

Власники Google Pay легко можуть оплачувати товари на сайті, купувати квитки, погашати кредити тощо. У гаманці зберігається історія покупок, що спрощує покупцям облік витрат.

Ринок безготівкових платежів в Україні

Практика показує, що покупці на сайті на 52% частіше купують товар або послугу, якщо на сайті є електронні гаманці. Середня кількість операцій по одній картці в місяць через Digital wallet — майже в 3 рази більше, ніж кількість операцій по магнітним і безконтактним карткам.

Станом на 2018 рік на Google Pay припадало понад 22% всіх Digital wallet платежів.

В Україні Google Pay доступний досить недавно — з кінця 2017 року. З тих пір сервіс завойовує все більшу довіру українських покупців. В останньому кварталі 2018 року середній чек за електронними гаманцями в Україні становив 215 грн, а середня сума операцій в місяць — 809 грн.

За даними НБУ, кількість токенізованих платіжних карток на 1 січня 2020 становила 2,5 млн шт. Понад чверть активних платіжних карток — 26,5% або 11,2 млн карток — це безконтактні і токенізовані картки (електронні гаманці).

Щоб дізнатися деталі підключення сервісу Google Pay на Вашому сайті або додатку за допомогою платіжного провайдера Platon, залиште замовлення на сайті Platon.ua і наші менеджери зв'яжуться з вами в найкоротші терміни.

Коментарі - 1

+
0
gveynB
gveynB
6 липня 2020, 23:24
#
Это все хорошо, когда вы Гугл Пэй на рынок электронных гаджетов пустите? 3 года прошло с запуска на рынок телефонов. Может вы дадите возможность нам платить часами?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися