Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 липня 2020, 11:50

США: Huawei і ZTE становлять небезпеку

За повідомленням відділу аналітики компанії Alpari, історія з санкціями та обмеженнями відносно китайських компаній розвивається по спіралі. Іноді здається, що ніяких санкцій немає, що за агресивними американськими коментарями не ховається нічого, крім слів. Але це не так.

Напередодні Федеральна комісія із зв'язку США визнала компанії Huawei і ZTE бізнесом, що загрожують безпеці держави. Це означає, що американські підприємці більше не зможуть купувати продукцію цих китайський підприємств — історія стосується і тих розробок, які призначені для розвитку комунікацій усередині регіонів.

І раніше обговорювалося, що, на думку американської сторони, Huawei в США використовують своє обладнання, щоб стежити за внутрішньою ситуацією і поставляти шпигунські дані Китаю. Історія давня, підтвердження жодного разу не отримала, але зараз цілком здатна загостритися.

Цілком імовірно, що це — відповідь США на погодження законопроекту з національної безпеки Гонконгу. Тема скандальна, Вашингтон неодноразово попереджав про свої реакції з цього приводу, але Китай залишився при своєму. Значить, торгові війни нікуди не поділися і можуть загостритися в будь-який момент.

За матеріалами Alpari

Коментарі - 1

+
0
vit555z
vit555z
8 липня 2020, 14:40
#
Опасность для США представляет сам Китай. Это угроза реальная. Угроза мировому доминированию США, которое длилось почти век, но которое уже может закончиться.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися