Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 липня 2020, 12:14

ФРС тримає кредитні ринки під повним контролем

Незважаючи на позитивні розвитку в економіці США з моменту виходу з жорсткого карантину, глава ФРС Джеремі Пауелл повторив своє похмуре попередження у понеділок: у перспективи відновлення економіки панує надзвичайна невизначеність. Ця невизначеність породжується переважно тим, що прогнози сильно залежать від успіхів придушення пандемії та готовність уряду знову «підставити плече» у вигляді нових фіскальних ін'єкцій.

Заява Пауелла, по суті, містить заклик серйозніше ставитися до сигналів повторного спалаху, однак вибухове зростання числа нових випадків у деяких штатах США минулого тижня не зміг переконати ринок перейти під ведмежий контроль. Оптимізм, як ми бачимо, восторжествував після невеликої заминки на початку торгової сесії в понеділок: європейські та американські індекси закрилися в плюсі, хоча на горизонті замаячила загроза нових часткових локдаунов в США.

Аналітики Банку Morgan Stanley заявили про те, що незважаючи на те, що загроза повторного спалаху існує, уряду більш підготовлені до неї ніж перед початком першого спалаху, усвідомили всю міць фіскальної «базуки», а ФРС, демонструючи безмежні можливості свого балансу, не залишає шансів на розвиток кредитної кризи.

Потрібно відзначити, що ФРС дійсно «роздає» кредитні гарантії на різних кредитних ринках США. Для перерахування різних кредитних механізмів, про які оголосив ФРС в цей криза не вистачить пальців руки:

По суті, те, що робить ФРС це адресний QE — придушення процентних ставок на тих ринках, де це необхідно. По суті, це припиняє на корені розпродаж на ринках, що при загальній крихкості ринку є тригером для зараження інших кредитних ринків і, отже, кредитної кризи. Слід зауважити, що потужна програма прямого кредитування ФРС малих і середніх підприємств досі не була задіяна (т. зв. Main Street Credit Facility). Сама по собі ця програма — потужний сигнал, що відсоткові ставки для цих позичальників будуть залишатися на прийнятному рівні (як і ринкова вартість їх зобов'язань), що має стимулювати банки розширювати кредитування для даної групи позичальників.

Аналітика компанії Tickmill

Коментарі - 1

+
0
AnnaGerman
AnnaGerman
1 липня 2020, 14:49
#
И наш Яков думает что Он уже немного  Джереми Пауэлл.
Ну ну ...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися