Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 червня 2020, 17:51

Рада НБУ відмовилась розглядати перепризначення Чурія

Рада НБУ відмовилася внести до порядку денного питання призначення Олега Чурія на посаду заступника голови Національного банку на повторний семирічний термін. Правління НБУ зазначає, що такі дії Ради суперечать закону. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Рада НБУ відмовилася внести до порядку денного питання призначення Олега Чурія на посаду заступника голови Національного банку на повторний семирічний термін.
Фото: uatv.ua

Що кажуть в НБУ

«Подання про призначення Чурия на посаду заступника глави НБУ на другий термін поспіль з 11 липня 2020 були внесені головою НБУ Рада НБУ 19 червня 2020 з дотриманням всіх вимог чинного законодавства як до документів, так і до термінів їх внесення.

Незважаючи на це, Рада НБУ без належного обґрунтування причин відмовилася поставити це питання на порядок денний сьогоднішнього засідання, збільшуючи інституційні ризики для діяльності НБУ.

Під час голосування лише 4 з 9 членів Ради НБУ підтримали розгляд цього питання в ході сьогоднішнього засідання», — йдеться в повідомленні НБУ.

Читайте також: Смолій має намір очолювати центробанк до 2025 року

У Нацбанку зазначають, що безпідставна відмова поставити кандидатуру Чурія на голосування може вказувати на політичну вмотивованість окремих членів Ради НБУ, які не підтримали цю пропозицію.

Голова НБУ планує ініціювати скликання позачергового засідання Ради НБУ на 6 липня 2020 для розгляду питання призначення Олега Чурія на посаду заступника голови НБУ.

Передісторія

  • Це не перший конфлікт між Радою НБУ та членами правління Нацбанку.
  • У грудні Національний банк звинуватив окремих членів Ради НБУ у політичній вмотивованості, а голова Ради НБУ Богдан Данилишин у відповідь заявив, що критика Ради є спробою відволікти увагу громадськості від фактів корупції в НБУ.
  • Також Смолій порівняв тези, які продукує Рада НБУ на чолі з Богданом Данилишиним, з тезами мітингувальників під будівлею НБУ.
  • У січні Данилишин закликав до конструктивного діалогу між державою та колишніми власником Приватбанку Ігорем Коломойським.
  • Після того як в червні фінансовий комітет ВР підтримав проект постанови про оцінку діяльності глави НБУ Якова Смолія і рекомендував Раді прийняти документ. Данилишин просив Раду підтримати постанову.

Коментарі - 1

+
0
yarg
yarg
30 червня 2020, 20:23
#
Совет  , во главе с «дедом» Данилишиным, продолжает вставлять палки в колеса правлению. 
И все ради святой цели - посадить Данилишина в кресло председателя правления НБУ. 
крысиная возня.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися