Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 червня 2020, 14:28

Відновлено випробування Boeing 737 MAX

Американські пілоти цивільної авіації почали випробування літаків Boeing 737 MAX. Такі випробування потрібні, щоб отримати сертифікацію для комерційної експлуатації, повідомляє lblv.com.

Через неполадки у програмі нового лайнера минулого року у двох авіакатастрофах загинули люди. Після цього від використання цих літаків відмовилися у всьому світі. Для компанії Боїнг це закінчилося фінансовими втратами і падінням репутації. Ті авіакомпанії, які раніше замовляли цю модель літака, почали від неї відмовлятись.

Після тривалої перерви перший політ Боїнг 737 MAX запланований по маршруту «Сіетл – Мозес-Лейк» у Сполучених Штатах. Саме в цей день з'явився новий позов на компанію.

Авіакомпанія Norwegian Air скасувала замовлення на покупку 92 лайнерів Boeing 737 MAX і 5 Боїнг 787 Dreamliner. Норвежці подали в суд на Боїнг, зажадавши компенсацію у зв'язку з припиненням використання літаків 737 MAX, а також поломкою у двигуні літака Боїнг 787.

В кінці минулого року компанія Боїнг повністю зупинила виробництво літаків моделі Boeing 737 MAX, але через кілька місяців воно було відновлено. Якщо брати статистику за травень цього року, то авіакомпанії все ще продовжують відмовлятися від покупок цієї моделі лайнера. LBLV стало відомо, що за місяць замовники відмовилися купувати 14 літаків.

Незважаючи на те, що виробництво літаків 737 MAX відновили, авіакомпанія Боїнг повідомила, що планує звільнити близько 12 тисяч співробітників.

Александер Черний, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін