Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 червня 2020, 14:16

Google буде чистити історію пошуку автоматично

Керівництво технологічної компанії повідомило, що історія пошуку і місця розташування користувача буде віддалятися у нових клієнтів деяких сервісів Гугл автоматично. Інформація буде чиститись кожні півтора року. Раніше таку функцію можна було включити тільки вручну, повідомляє lblv.com.

Після того як буде вперше включена історія місця розташування, сервіс поставить на відлік автоматичне видалення даних через 1,5 року. Через такий же термін будуть видалені дані з пошукового сервісу.

Користувач може самостійно вибрати інтервал часу, через який буде проведена чистка. Так, це може бути три місяці. Видалити дані або настройки можна в будь-який момент вручну.

Що стосується користувачів відеохостингу YouTube, їх інформація про пошук буде автоматично видалена через 36 місяців. Розробники пояснюють це тим, що більш тривалий період потрібен для того, щоб користувачі могли скористатись рекомендаціями сервісу, підібраними за їх інтересами.

Такі правила торкнуться не тільки користувачів нових акаунтів, але і пошти Gmail, Google Диска та Гугл Фото.

Функція автоматичної чистки даних стала доступною у травні минулого року, але тоді її потрібно було налаштувати вручну. У жовтні минулого року вона з'явилась і в YouTube, нагадує lblv.com.

Олександр Зоря, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін