Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 червня 2020, 12:14

Саудівська Аравія створює фонд туризму, щоб відійти від нафтової залежності

Найбільший в світі експортер нафти, Саудівська Аравія, створює фонд розвитку туризму в межах зусиль по диверсифікації від нафти і поліпшення іміджу країни як привабливого туристичного напрямку. Про це повідомляє OilExp.

Найбільший в світі експортер нафти, Саудівська Аравія, створює фонд розвитку туризму в межах зусиль по диверсифікації від нафти і поліпшення іміджу країни як привабливого туристичного напрямку.
Фото: eadaily.com

Початкові інвестиції в фонд складають $4 млрд.

Розвиток туризму є частиною програми програми Vision 2030  щоб економіка була менш залежною від нафти і більш відкритою для іноземних інвестицій.

Читайте також: МВФ оновив прогноз світових цін на нафту

«Фонд розвитку туризму буде відігравати важливу роль у розвитку туристичного досвіду і розкритті всього потенціалу Саудівської Аравії», – заявив міністр туризму Ахмед аль-Хатіб.

«Відкриття фонду є свідченням впевненості інвесторів і приватного сектора в довгостроковій перспективі розвитку туризму в Саудівській Аравії. Соціально-економічне значення цього сектора не можна недооцінювати: воно стимулює зростання і диверсифікацію, залучає міжнародні інвестиції, створює робочі місця і підвищує якість життя мільйонів саудівців », – зазначив міністр.

Читайте також: Ціни на нафту падають

Економіка Саудівської Аравії страждає від різкого скорочення доходів від нафти через падіння цін на нафту, зниження попиту і скорочень ОПЕК +.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус»

Коментарі - 3

+
+25
bonv
bonv
25 червня 2020, 12:59
#
Я с интересом наблюдаю, как король Саудовской Аравии троллит Россию ценами на нефть. Но всю красоту процесса, я оценил, когда узнал, что в этой стране есть газета «Аль Ватан»:)_))
+
0
BobKickass
BobKickass
25 червня 2020, 15:29
#
Алкоголь и свинина полностью запрещены в Саудовской Аравии. Их нельзя ввозить или производить на месте. Также запрещены к использованию любые другие товары, в которых может быть хоть частица того или другого.

Не взлетит курорт...
+
0
bonv
bonv
25 червня 2020, 15:54
#
Єгипет теж без свинини... Нормуль.. А без алкоголю - росіян не буде:))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися