Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 червня 2020, 14:33

Арабський інвестфонд зацікавився 7 українськими підприємствами

Один з найбільших інвестиційних фондів світу Mubadala зацікавився сімома українськими підприємствами. Про це повідомляє пресслужба МЗС за результатами установчої зустрічі з представниками фонду.

Один з найбільших інвестиційних фондів світу Mubadala зацікавився сімома українськими підприємствами.
Фото: epravda.com.ua

Про що домовились з інвестфондом

«Міністерство закордонних справ та Фонд держмайна України провели установчу зустріч з інвестиційним фондом Mubadala (ОАЕ) та обговорили його участь у великій приватизації і зацікавленість у семи українських підприємствах з переліку інвестиційного атласу», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Велика приватизація. Іноземні інвестори 5 років не будуть платити податок на прибуток

Зазначається, що представників одного з найбільших інвестиційних фондів світу зацікавила участь у конкурсі щодо семи українських підприємств.

Серед них Об’єднана гірничо-хімічна компанія, «Центренерго» та низка обленерго.

Учасники зустрічі обговорили стадію підготовки проєктів та операційні питання.

Читайте також: Велика приватизація. Готель «Дніпро» виставлений на продаж

За умови відкриття кордонів між Україною та ОАЕ, вже у липні може відбутися візит до України комісії фонду, яка зможе побачити та оцінити привабливість об’єктів.

«Я дуже задоволений, що фонд Mubadala зацікавлений взяти участь у великій приватизації в Україні. Це хороший сигнал, що потужні світові гравці бачать великий потенціал України і хочуть інвестувати. Крім того, участь великих інвестиційних фондів робить процес великої приватизації більш конкурентним», — заявив за підсумками зустрічі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Що відомо про інвестфонд

  • Міжнародний інвестиційний фонд Mubadala (Абу-Дабі, Об’єднані Арабські Емірати) — один з найбільших інвестиційних фондів світу, який володіє активами на понад $850 млрд.

Раніше повідомлялося

  • В 2020 році уряд планує продати більше 300 об'єктів малої приватизації і 5 великих підприємств. Про це йдеться в Економічній стратегії.

  • У січні було оприлюднено перелік об'єктів великої приватизації державної власності на 2020 рік.

  • У списку 927 об'єктів, серед яких 44 пакета акцій, 208 єдиних майнових комплексів державних підприємств, 146 об'єктів незавершеного будівництва, 46 об'єктів соціально-культурного призначення і 483 позиції окремого майна.

Коментарі - 7

+
+99
barbav
barbav
23 червня 2020, 14:52
#
Продавать гос предприятия ума много не надо.
А вот создать условия, при которых Маск и ему подобные захотят свое производство в Украине открыть, у зеленой власти мозгов не хватает.
+
+30
82845392
82845392
23 червня 2020, 14:59
#
Тут вопрос в том, что продавать можно, и даже нужно, но в первую очередь убыточные (на самом деле, а не искусственно) предприятия, с инвестиционными обязательствами (например, восстановление/сохранение объемов производства) и жестким контролем за их выполнением. А облэнерго и добывающие, действительно, много ума не надо.
+
0
Shamshir87
Shamshir87
23 червня 2020, 18:14
#
Ахахаха. Кому надо вкладывать кучу денег, в то чего ещё нету, в стране где кучка людей в вышыванках пострыбали и провели госперевоорт, попутно отжимая-продавая ништяки, и где право и суды- ничего не значат? Непонятно при чем тут зелибобы, ведь это проблема ни этой власти, ни предыдущей- это проблема менталитета совковой отрыжки.
+
+33
bonv
bonv
23 червня 2020, 15:14
#
«Центренерго» беня вже собі придивився… а будуть по вухам їздити про інвесторів…
+
+15
Патріот України
Патріот України
23 червня 2020, 16:54
#
Крадіжка року.  Нормально так. Вивіз цілий офіс  вел.держ. компанії в ліс  і ніякої реакції влади. ЯК вони збираються продавати без документів.
+
+20
bonv
bonv
23 червня 2020, 17:01
#
Беня так компенсацію за приват отримує зі згоди зе-влади..
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
23 червня 2020, 15:29
#
Инвесторы еще не знают наших судов, если Бени будут интересны эти активы, будут запреты судов на продажу и т.д. Короче инвесторы забудут о желании покупать что-то у нас.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися