Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 червня 2020, 12:26

Ціни на нафту падають після вчорашнього зростання

Вартість «чорного золота» знижується після підвищення на вчорашніх торгах. Як повідомляє lblv.com, ф'ючерси на нафту Brent з виконанням у серпні подешевшали на 0,65% – до 42,80 дол. за бар. Вчора нафта зросла в ціні на 2,11%. Що стосується серпневих ф'ючерсів на нафту WTI, то вони подешевшали на 0,96% – до 40,34 дол. за бар. Вчора спостерігалося підвищення на 2,3%.

Так, ринок відреагував на слова Пітера Наварро, торгового радника Білого дому, який повідомив важливу новину: президент США хоче розірвати торгові відносини з КНР. Американська розвідка вважає, що коронавірус з'явився в лабораторії міста Ухань.

Але Трамп спростував слова Наварро у Твіттері, написавши, що торговельна угода продовжує діяти. Він також висловив надію, що китайці будуть і далі дотримуватись умов угоди.

Інвестори стежать за новинами про поширення коронавірусу. Незважаючи на те, що кількість хворих збільшується, ситуація буде вигідна тим, хто чекає висхідного тренда на ринку нафти.

Ознаки падіння поставок також позитивно вплинули на ситуацію на нафтовому ринку, відзначають аналітики lblv.com. Минулого тижня кількість бурових установок для нафто- і газовидобутку в Канаді і Сполучених Штатах знизилась до мінімальних показників.

Александер Миронов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін