Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 червня 2020, 13:55

ProZorro вводить водяні знаки для захисту персональної інформації бізнесу

Учасники закупівель в Prozorro з 19 червня можуть використовувати водяні знаки при завантаженні документів у систему. Про це повідомляється на сайті компанії.

Що означає введення водяних знаків

Це дозволить захистити персональні дані підприємців від несанкціонованого використання та шахрайства.

Де з'явився інструмент

«Першим електронним майданчиком, який реалізував цей інструмент, став Zakupki.Prom.ua. Незабаром водяні знаки з'являться і на інших електронних майданчиках», — йдеться у повідомленні.

Водяні знаки — це спеціальні символи, які накладаються на скановану версію документів і унеможливлюють їхнє використання поза системою Prozorro.

Під час завантаження PDF-документів в систему постачальник зможе обрати функцію «Нанести водяний знак» — і документи будуть марковані вотермарком. Такий знак буде містити ЄДРПОУ компанії та текст «Для участі в закупівлях».

«Prozorro врахувала зворотний зв’язок від учасників системи. До нас надходили запити від бізнесу щодо посилення захисту документів від шахраїв. Ми знайшли таке рішення: тепер на документах, захищених вотермарками, буде зазначено, що цей документ передбачений для участі в публічних закупівлях.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися