Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 червня 2020, 9:32

Ціни на нафту пішли вгору

Сьогодні нафтові ціни продовжують зростати на оптимізмі щодо поступового відновлення балансу попиту і пропозиції на світовому ринку. Про це пише investing.com.

Ситуація на біржах

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:15 склала $41,85 за барель, що на $0,34 (0,82%) вище ціни закриття попередньої сесії.

За підсумками торгів у четвер ці контракти подорожчали на $0,8 (2%), до $41,51 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу виросли в ціні на $0,32 (0,82%) — до $39,16 за барель. Напередодні вартість цих контрактів збільшилася на $0,88 (2,3%), до $38,84 за барель.

Передісторія

Ірак і Казахстан 18 червня представили моніторинговому комітету ОПЕК+ плани компенсації невиконаних зобов'язань щодо скорочення нафтовидобутку, іншим країнам було надано час до 22 червня на представлення своїх планів.

«Ірак і Казахстан зобов'язалися компенсувати не виконані зобов'язання щодо обмеження видобутку, і це чудова новина, яка показує, що країни ОПЕК+ віддані спільній роботі», — відзначає аналітик Price Futures Group Філ Флінн.

Читайте також: Ціна на нафту Brent піднялася вище $40 вперше з березня

«Тепер, коли Саудівська Аравія і Росія переконали Ірак і Казахстан знизити видобуток більше, ніж вимагає угода, ми побачимо, як її загальне виконання досягне 100% у найближчі кілька тижнів», — цитує експерта MarketWatch.

Згідно з даними комітету, в травні угода ОПЕК+ була виконана на 87%, тобто, на ринок надійшло на 1,26 млн б/д більше, ніж очікувалося. При цьому країни ОПЕК виконали зобов'язання на 84% — перевищення на 0,97 млн б/д, а країни не-ОПЕК — на 92%, тобто на 0,29 млн б/д.

Читайте також: Ціни на нафту впали всерйоз і надовго. Трамп не допоможе

В ході останньої зустрічі всіх міністрів ОПЕК+ на початку червня було заявлено, що продовження угоди обумовлено 100-процентним виконанням зобов'язань і компенсацією того, що не виконано.

Коментарі - 1

+
0
Oligarh
Oligarh
19 червня 2020, 13:15
#
Что-то пошло не по плану)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися