Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 червня 2020, 18:32

Фінкомітет Ради підтримав проєкт постанови про оцінку діяльності Смолія

Фінансовий комітет ВР підтримав проект постанови про оцінку діяльності голови НБУ Якова Смолія і рекомендував Раді прийняти документ. Про це повідомив у фейсбуці депутат від «Голосу», перший заступник голови комітету Ярослав Железняк.

Фінансовий комітет ВР підтримав проект постанови про оцінку діяльності голови НБУ Якова Смолія і рекомендував Раді прийняти документ.
Фото: delo.ua

Як пройшло голосування

Проект постанови підтримали 18 депутатів, 3 проголосували проти, 2 — утрималися.

При цьому член комітету, депутат від «Слуги народу» Олександр Дубинський пропонував ввести в документ пункт про визнання втрати бездоганної репутації керівництвом НБУ, але цю поправку комітет не підтримав.

Читайте також: Смолій має намір очолювати НБУ до 2025 року

Про що постанова

У постанові наголошується, що правління НБУ, проводячи жорстку монетарну політику як в 2019 року і на початку 2020 року, так і починаючи з 2014 року, не забезпечило в межах своїх повноважень підтримки стійких темпів економічного зростання і відновлення кредитування економіки.

Також наголошується, що темпи зниження облікової ставки були невиправдано повільними".

Читайте також: Смолій пояснив, що зниження облікової ставки «з'їдає» прибуток НБУ

Згідно з меморандумом з МВФ Україна зобов'язується уникати політичних рішень щодо керівництва Нацбанку, не переглядати терміни повноважень членів правління і юридично захищати його представників.

Раніше ряд депутатів фракції «Слуга народу» хотіли заслухати на засіданні парламенту голову Національного банку Якова Смолія і дати оцінку його роботі в умовах карантину.

Читайте також: Смолій розповів, що НБУ може допомогти бюджету «живими» грошима

Пізніше Смолій звітував у Раді про роботу НБУ щодо стабілізації фінансової системи під час коронавірусу.

Гетманцев заявив, що юридичних підстав для звільнення голови Національного банку Якова Смолія немає, парламент дасть політичну оцінку його роботи.

Коментарі - 2

+
+15
sadbuttrue
sadbuttrue
17 червня 2020, 22:42
#
Думаю він залишиться. Якщо ні я багато віддав би що б в момент коди ця новина дійде до Кристалєвоі подивитися на вираз іі обличчя а бажано ще почути як вона висловиться:)
+
+36
bobmarle
bobmarle
18 червня 2020, 10:51
#
Это театр абсурда когда популисты а не экономисты давят на НБУ. Сначала приказ «напечатать» 20-30% бюджета и НБУ лихорадочно начинает одалживать на рынке под 10% и раздавать банкам под 6% да ещё и от 3х до 5 лет. Потом популисты кричат - это сильно медленно давай быстрее обесценивай нац валюту. 
А тов. Дубинский, не отличает миллион от миллиарда, кстати...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися