Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 червня 2020, 10:16

Нафта дешевшає після стрибка цін напередодні більш ніж на 3%

Нафтові ціни знижуються сьогодні після впевненого зростання напередодні. Трейдери стежать за новинами про зростання нових випадків зараження коронавірусом в Пекіні, а також очікують публікації даних міністерства енергетики США про запаси нафти в країні. Про це пише investing.com.

Нафтові ціни знижуються сьогодні після впевненого зростання напередодні.
Фото: 24tv.ua

Торги на біржах

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 08:40 склала $40,42 за барель, що на $0,54 (1,32%) нижче ціни закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок їх ціна зросла на $1,24 (3,1%) — до $40,96 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на липень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу опустилися в ціні на $0,71 (1,85%) — до $37,67 за барель. Напередодні ці контракти подорожчали на $1,26 (3,4%) — до $38,38 за барель.

Що впливає на ціни

Вчора підтримку ринку надав прогноз Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), згідно з яким глобальний попит на нафту збільшиться на рекордні 5,7 млн б/д в 2021 році. МЕА очікує, що в поточному році нафтовий попит впаде на 8,1 млн б/д.

Угода щодо скорочення видобутку нафти країнами ОПЕК+ в травні виконувалася на 89%, говориться в звіті МЕА. При цьому країни ОПЕК виконували свої зобов'язання на 86%, країни не-ОПЕК — на 94%. За прогнозами МЕА, глобальна пропозиція нафти скоротиться на 7,2 млн б/д в 2020 році, а потім збільшиться на 1,7 млн б/д в 2021 році.

Читайте також: Нафта почала тиждень з падіння цін: Brent торгується нижче $38

Очікується, що ОПЕК+ в четвер проведе засідання міністерського моніторингового комітету (JMMC), щоб обговорити дотримання встановлених квот. На думку аналітика Rystad Energy Бьорнара Тонхаугена, якого цитує MarketWatch, ця зустріч «дозволить побачити настрої в ОПЕК+».

У той же час занепокоєння викликає зростання нових випадків захворювання в Пекіні. За минулу добу в китайській столиці виявлено 31 новий випадок активного зараження COVID-19 і шість безсимптомних носіїв, повідомила пекінська влада.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

«Зростання (нафтових цін) було призупинене через побоювання з приводу другої хвилі COVID-19, — відзначають аналітики ANZ, яких цитує S&P Global Platts. — Ринку нагадали про збиток, який пандемія завдала нафтовому ринку і який МЕА назвала найбільшим шоком для світового енергетичного сектора з часів Другої світової війни».

У середу трейдери також очікують публікації доповіді міністерства енергетики США про запаси енергоносіїв.

Читайте також: Країни ОПЕК+ домовилися продовжити рекордне скорочення видобутку нафти

Згідно з даними Американського інституту нафти (API), запаси нафти в США на тижні, що завершився 12 червня, збільшилися на 3,9 млн барелів. Запаси бензину виросли на 4,3 млн барелів, дистилятів — на 919 тис. барелів.

Експерти, опитані S&P Global Platts, в середньому очікують, що статистика покаже зниження запасів минулого тижня на 3,5 млн барелів. Згідно з їхнім прогнозом, запаси бензину знизилися на 2,2 млн барелів, дистилятів — зросли на 3,1 млн барелів.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися