Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 червня 2020, 13:51

General Motors проти Tesla: акції якого автовиробника обрати

Аналітики Голдман Сакс оновили оцінки продажів автомобілів у світі. Що змінилося, і на які акції варто звернути увагу інвесторам – розкажуть експерти lblv.com.

У Голдман Сакс очікують, що цього року продажі машин впадуть не на 17%, як раніше прогнозувалося, а на 14,5%. В 2021-му році очікується зростання на 8,5%. Так, аналітики підняли рейтинг автовиробника GM. Очікується, що за результатами року акції піднімуться до 36 доларів за штуку. Що стосується компанії Тесла, то її рейтинг знижений до 950 доларів за акцію, їх радять притримати. Аналітики відзначають, що потенціал зростання GM складає 32%, тоді як у Тесли всього 3%.

Чого чекати від акцій GM?

У Голдман Сакс прогнозують, що після відновлення авторинку попит на машини виробника General Motors збільшиться. Також перевагою компанії є надійні позиції у сегменті пікапів на ринку. Після відновлення будівництва нерухомості збільшиться затребуваність таких моделей авто.

У квітні будівництво житлових будинків у Сполучених Штатах знизилося до мінімального рівня за останні п'ять років. На думку фахівців, відновлення буде зафіксовано вже у травневих показниках.

Ще одним фактором, який, на думку експертів, свідчить про перспективність акцій цього автовиробника, є зосередженість компанії на ринку Китаю. Він швидко відновлюється після пандемії, що позитивно вплине на виторг виробника. GM також розраховує до 2025 року інвестувати в розробки електромобілів і автономних машин близько 20 мільярдів доларів.

Акції GM мають невисокий показник EPS (5,9), що фіксує рівень прибутку на одну акцію, а це хороший сигнал на покупку.

Чи варто купувати акції Tesla?

Експерти LBLV припускають, що у всесвітньо відомого виробника електрокарів можуть бути проблеми з ростом акцій найближчим часом. На подив аналітиків, компанія не так давно знизила ціни на 5-6% на ряд машин. Також наголошується, що завантаження додатків Тесла у цьому кварталі на 30% нижче, ніж в минулому, що також може вказувати на падіння продажів.

Але у Тесли непогані перспективи на майбутнє. Компанія продовжить утримувати лідируючі позиції в своєму сегменті. Цей автовиробник використовує технології ADAS/AV і має підключений автопарк, що підсилює його переваги у порівнянні з конкурентами, зазначає lblv.com.

Владислав Папуш, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін