Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 червня 2020, 12:10

Уряд США вирішив придбати Ericsson та Nokia для конкуренції з Huawei

Уряд США розглядає можливість придбання європейських технологічних компаній Ericsson і Nokia для створення конкуренції китайському телекомунікаційному гіганту Huawei. Про це повідомляє Wall Street Journal з посиланням на свої джерела в уряді США.

Плани Трампа

Згідно із інформацією видання, адміністрація президента США Дональда Трампа планує стимулювати американські технологічні компанії, наприклад, Cisco Systems, придбати Ericsson або Nokia. Це повинно прискорити процес розвитку мережі 5G в США.

Американський уряд планує надати податкові пільги та експортно-банківське фінансування для Nokia і Ericsson.

Також адміністрація Трампа готова підтримати інвесторів, готових вкласти кошти в один з європейських виробників обладнання.

Читайте також: У США заборонили держструктурам користуватися технікою Huawei і ZTE

Разом з тим обговорюється варіант з підтримкою технології відкритої для мереж, яка полегшить американським стартапам розробку обладнання для 5G.

Компанія Huawei є найбільшим у світі продавцем телекомунікаційного обладнання — частка компанії на ринку складає 28%.

Як пише Wall Street Journal, Huawei може продавати обладнання за більш низькими цінами, ніж конкуренти, завдяки підтримці уряду Китаю.

Нагадаємо

США найближчим часом можуть внести поправки у свої правила, що забороняють американським компаніям вести бізнес з китайською компанією Huawei.

Обмеження змінять таким чином, щоб компанії з США могли співпрацювати з Huawei в розробці стандартів мережі 5G.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися