Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 червня 2020, 12:14

Гривня vs. долар — на валютному рингу все спокійно

Після понеділка, який в Україні був вихідним днем, курс гривні на міжбанку просів на пару копійок — з 26,62 до 26,66 (в покупці), що може бути просто фактором відкладеного попиту. Також додатковий тиск для української валюти могли стати опубліковані в п'ятницю дані по американському ринку праці, які виявилися позитивними.

Ще одним додатковим стимулом для гривні може стати проведений у вівторок аукціон з ОВДП. На аукціоні ставки продовжили зниження, а інвестори активніше придивлялися до паперів з довгим терміном (середньострокові). Так само, як уже неодноразово писалося і говорилося, населення не штурмує магазини з імпортною технікою і не літає на відпочинок за кордон. Тому і попит на валюту з боку населення помірний. Звичайно, з часом може підкачати і ціна на енергоносії, яка активно відновлюється, але це буде вже сценарій перед опалювальним сезоном.

В цілому, поточне зниження гривні носить ситуативний характер, і близько рівня 26,70 можна очікувати зворотного ходячи. До п'ятниці бачиться логічним зміцнення гривні до рівня 26,50, від якого НБУ може почати активно викуповувати валюту в свої резерви. В цілому, діапазон цього тижня, як і сама тиждень, досить вузький — 26,50-26,70.

Олег Свиргун, аналітик брокерської компанії Tickmill

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися