Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 червня 2020, 11:19

Новий етап пом'якшення карантину. Що змінилося

З 10 червня в Україні розпочався новий етап виходу країни з карантину: відновили роботу бази відпочинку і санаторії, заклади культури, і два КПВВ на Донбасі. Про це йдеться в постанові Кабміну.

З 10 червня в Україні розпочався новий етап виходу країни з карантину: відновили роботу бази відпочинку і санаторії, заклади культури, і два КПВВ на Донбасі.
Фото: pravda.com.ua

Де можна відпочити

Згідно з правилами МОЗ відновили свою роботу бази відпочинку і санаторії. Вони запраювали в областях, які відповідають необхідним показниками для переходу на наступний етап пом'якшення карантину.

Як визначають умови

МОЗ визначає умови для пом'якшення карантину за трьома показниками.

  • Дані середньої кількості ПЛР-тестів за останні 7 днів на 100 тис. населення.

  • Інцидентність — кількість хворих, які знову захворіли за останні 7 днів на 100 тисяч населення.

  • Завантаженість ліжок у лікарнях для госпіталізації хворих з коронавірусною хворобою, яка не повинна бути більше 50%.

Станом на ранок 10 червня Київ і 6 областей не відповідають критеріям пом'якшення карантину і не можуть перейти на наступний етап зняття обмежень.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

«Ми маємо сьогодні кілька областей, які не дотягують до показника інцидентності. Зокрема, це Київ, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівненська і Чернівецька області. Це ті області, які до сьогоднішнього дня не можуть застосувати черговий етап пом'якшення карантину», — заявив Ляшко.

Він додав, що з сьогоднішнього дня в областях, які відповідають затвердженим урядом критеріям для пом'якшення обмежень, дозволено відкрити заклади культури, заклади відпочинку, крім дитячих закладів відпочинку та оздоровлення.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися