Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 червня 2020, 11:50

Приватбанк виграв у суді перший позов про захист ділової репутації

Верховний Суд відмовив колишньому керівництву Приватбанку в позові про захист ділової репутації. Про це повідомила пресслужба Приватбанку.

Верховний Суд відмовив колишньому керівництву Приватбанку в позові про захист ділової репутації.
Фото: epravda.com.ua

Рішення суду

Касаційний цивільний суд у складі Верховного Суду повністю задовольнив касаційну скаргу Приватбанку, скасував рішення судів попередніх інстанцій і відмовив колишньому голові правління банку пану Дубілету в задоволенні позову про захист честі, гідності й ділової репутації.

Це перша перемога державного банку у Верховному Суді у справах із захисту честі, гідності та ділової репутації.

Читайте також: Компанія Коломойського виграла у Приватбанку суд на 17,6 мільйона

Передісторія

Колишній керівник банку з 2017 року намагався визнати недостовірною інформацію, поширену на пресконференції 4 липня 2017 року, а саме що «при видачі кредитів порушувались як нормативні документи Національного банку України, так і внутрішні документи самого банку.

Всі 36 кредитів були підписані головою правління банку з перевищенням повноважень, які надавалися йому відповідними документами банку. З огляду на це банк звернувся до Генеральної прокуратури України із заявами про вчинення кримінальних правопорушень».

Читайте також: Суркіси VS Приватбанк. Кабмін подав апеляцію на рішення суду про $ 250 мільйонів

Нагадаємо, йшлося про 36 кредитних договорів, укладених під час так званої «трансформації» корпоративного кредитного портфелю банка, проведеної колишніми власниками банку напередодні його націоналізації.

Позов Коломойського

Аналогічний позов був поданий до Печерського райсуду і колишнім власником банку паном Коломойським. Однак справа за його позовом і досі перебуває на розгляді в суді першої інстанції.

Коментарі - 1

+
0
locustsucol
locustsucol
9 червня 2020, 15:53
#
Избиратели зе и фаны дубилета не осилят смысл этой новости, к сожалению.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися