Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 червня 2020, 17:10

Ціна нафти Brent перевищила $43 за барель вперше після березневого обвалу

Ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою у серпні вранці в понеділок, 8 червня, в ході торгів зросли в ціні до $43,11 за барель. Про це повідомляє Bloomberg, передає delo.ua.

Ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою у серпні вранці в понеділок, 8 червня, в ході торгів зросли в ціні до $43,11 за барель.
Фото: russian.rt.com

На скільки зросли ф'ючерси

За даними видання, станом на 7:30 8 червня, вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent піднялася на 1,91%.

Водночас ціна нафти WTI складає $40,07 за барель.

3 червня вартість серпневих ф'ючерсів нафти марки Brent під час торгів на біржі ICE піднялася вище $40 за барель вперше з 6 березня.

Нагадаємо, світовий ринок нафти 9 березня пережив «чорний понеділок» — найбільше різке падіння цін з 1991 року з початком війни в Перській затоці.

Читайте також: Саудівська Аравія підвищила ціни за постачання нафти

22 квітня ціна на нафту еталонної марки Brent впала нижче $17 за барель на тлі хаосу на ринку і дефіцит сховищ у світі для видобутої нафти.

Після цього на ринку нафти сталося ще кілька обвалів цін — на тлі ситуації з коронавірусом і обмежень через пандемію у найбільших економіках світу.

Читайте також: Ціна на нафту Brent впала до 18-річного мінімуму

Нагадаємо

  • 12 квітня країни-члени ОПЕК+, в тому числі Росія, домовилися скоротити видобуток нафти в умовах пандемії. Передбачається, що кінцеве зменшення видобутку складе 9,7 млн барелів на добу. Ця угода вступила в силу з травня.
  • 7 червня країни ОПЕК+ погодили продовження дії поточних параметрів угоди щодо скорочення видобутку нафти ще на місяць.
  • В ОПЕК прогнозують ціни на нафту на рівні $40 за барель у другій половині 2020 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися