Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 червня 2020, 8:58

Австралія посилить закон про іноземні інвестиції

5 червня казначейство Австралії оголосило про плани перегляду закону про іноземні інвестиції в цілях забезпечення державної безпеки і захисту національних інтересів у сфері економіки. Про це пише Фінам.

5 червня казначейство Австралії оголосило про плани перегляду закону про іноземні інвестиції в цілях забезпечення державної безпеки і захисту національних інтересів у сфері економіки.
Фото: dandodiary.com

Що відомо про закон

В даний час законопроект знаходиться на стадії розробки і буде опублікований для галузевих консультацій в липні поточного року.

Читайте також: Чому іноземні інвестиції не поспішають в Україну

Нові правила

Згідно з новими правилами, іноземні претенденти на придбання австралійських активів будуть піддаватися більш ретельній перевірці незалежно від розмірів угод і того, чиї інтереси вони представлятимуть – приватних компаній чи інших держав.

Крім цього, казначейство країни отримає повноваження змінювати умови угод і форсувати продаж активів іноземними власниками.

Читайте також: Приплив іноземних інвестицій в Україну прискорився

Очікується, що новий закон набуде чинності з 1 січня 2021 року.

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
8 червня 2020, 9:59
#
В цілях забезпечення державної безпеки і захисту національних інтересів у сфері економіки. Так і має бути.
+
0
Smehue4ki
Smehue4ki
8 червня 2020, 13:02
#
Закон направлен на предотвращение китайской экспансии. У нас такого закона нет, поэтому такой кипишь с Мотор-Сич произошёл. Нам такой же Закон нужен, куда ещё РФ надо вписать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися