Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 червня 2020, 17:07

Польща відновила внутрішні авіарейси

З 1 червня у Польщі відновилися внутрішні авіаперевезення. Рейси відновила польська авіакомпанія LOT. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Польське радіо.

З 1 червня у Польщі відновилися внутрішні авіаперевезення.
Фото: avianews.com

У які міста літають

Сьогодні вранці LOT здійснила перший політ з Варшави в Щецин. Авіакомпанія поки буде літати тільки у вісім міст: Варшаву, Гданськ, Краків, Жешув, Щецин, Вроцлав, Познань і Зелена Гура.

Читайте також: Криклій назвав перші країни, з якими Україна відновить авіасполучення

Правила безпеки

Пасажири повинні дотримуватися правил санітарної безпеки — їм вимірюють температуру, а також просять не знімати захисні маски й дотримуватися 1,5-метрової соціальної дистанції.

Користування деякими послугами та об'єктами в аеропортах обмежено.

Серед нововведень — обов'язок заповнювати декларацію про стан здоров'я згідно з інструкцією перевізника ще до відльоту літака.

Читайте також: Україна готується зняти заборону на в'їзд іноземців

На бортах літаків персонал повинен носити маски й рукавички. Пасажири зобов'язані закривати маскою рот і ніс протягом всього польоту, а маски потрібно змінювати кожні чотири години.

Також в літаках обмежений бортовий сервіс.

Коли в Україні відновлять авіасполучення

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, внутрішнє авіасполучення, можливо, відкриють раніше 15 червня, зовнішнє — з 15 червня.

Передусім, планують відновити рейси на популярних туристичних напрямах — в Туреччину, Грецію, Кіпр і Грузію.

Аеропорт «Київ» повідомив про відновлення рейсів в ЄС вже з 16 червня.

Читайте також: Україна переходить до наступного етапу ослаблення обмежень. Що запрацювало (інфографіка)

Міністр додав, що точно поки не буде відновлюватися авіасполучення з Італією та Іспанією, враховуючи епідситуацію, яка там є.

За його словами, Україна буде відкривати авіасполучення з країнами за двох умов: перше, якщо країни відкриваються щодо України; друге — епідеміологічна ситуація.

Стежте за цікавими й ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися