Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 червня 2020, 15:57

Швейцарський регулятор вперше схвалив оборот з криптовалютами на рівні банку

Швейцарське управління по нагляду за фінансовими ринками (FINMA) дозволило банку InCore брати участь в угодах з цифровими активами, про що недавно оголосив банк, пише BeInCrypto.

Швейцарське управління по нагляду за фінансовими ринками (FINMA) дозволило банку InCore брати участь в угодах з цифровими активами, про що недавно оголосив банк, пише BeInCrypto.
Фото: nachasi.com

Операції з криптовалютами

Швейцарські регулятори продовжують відкривати клієнтам доступ до крипто-банківських послуг. Так, наприклад, нещодавно FINMA дозволило швейцарському банку InCore укладати криптовалютні операції з клієнтами.

InCore став першим швейцарським банком в сегменті B2B, якому FINMA дозволило вести бізнес, пов'язаний з цифровою валютою. Безумовно, це обнадійливий крок на шляху до створення банківської системи на базі блокчейна у всьому банківському просторі Європейського союзу.

Що це дає банку

Тепер InCore може дозволити інституційним клієнтам купувати, продавати і зберігати криптоактиви, що, як очікується, ще більше посилить інтерес до нового класу активів. Варто відзначити, що InCore вже співпрацював зі швейцарською консалтинговою компанією Inacta AG з метою надання послуг з управління цифровими активами.

Читайте також: Швейцарський банк дозволить операції в криптовалюті

«Наші клієнти отримають вигоду за рахунок розширення до нового класу активів без інвестицій в інфраструктуру та нові процеси. І все це при збереженні звичайних стандартів безпеки та зв'язків з традиційними класами активів», — заявив генеральний директор InCore Марк Дамбахер.

Керівники банку відзначили, що схвалення FINMA є величезним кроком на шляху розвитку крипто-банківських послуг в регіоні і що InCore планує розширити технології розподілених реєстрів (DLT) у найближчі місяці. Банк розглядає можливість додавання брокерських, депозитарних і трансфертних послуг до токенів.

Читайте також: Як платити податки з доходів від криптовалюти (юрист)

Нагадаємо

Швейцарські банки є європейськими лідерами щодо впровадження криптоактивів.

У цьому році Julius Bar — третій за величиною приватний банк Швейцарії —розширив лінійку цифрових активів для швейцарських клієнтів. Аналогічно в березні 2020 року банк Sygnum AG запустив стейблкоін, прив'язаний до швейцарського франку, щоб спростити процес інвестування в цифрові активи.

Читайте також: Швейцарський банк вводить операції в криптовалюті

Швейцарія відома своєю лояльністю і інтересом до розвитку блокчейн-технологій, а швейцарське місто Цуг претендує на статус європейської столиці блокчейну.

Раніше повідомлялося, що Швейцарія відмовилася надати фінансову підтримку криптовалютним компаніям, поставивши тим самим багато з них на межу виживання.

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
1 червня 2020, 16:23
#
Головне розпочати..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися