Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 травня 2020, 13:16

З 1 червня відкривають спортзали й басейни. У МОЗ розповіли про правила відвідування

З 1 червня МОЗ дозволило перейти до наступного етапу пом'якшення карантину. Зокрема, дозволять роботу спортивних залів, фітнес-центрів і басейнів. Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу.

З 1 червня МОЗ дозволило перейти до наступного етапу пом'якшення карантину.
Фото: segodnya.ua

Рекомендації МОЗ

Степанов зазначив, що Міністерство охорони здоров'я дало рекомендації щодо користування спортзалами, фітнес-центрами і басейнами.

«Якщо ми говоримо про користування фітнес-центрами, то в обов'язковому порядку рекомендується на вході проведення температурного скринінгу. У випадку, коли температура людини 37,2° C і вище, то цю людину не можна допускати до спортивних занять», — зазначив Степанов.

Читайте також: Вихід з карантину. Кінотеатри та концертні зали дозволять заповнювати тільки на 30%

За його словами, також рекомендується перебування однієї людини на 10 кв. м.

Степанов нагадав, що обов'язково на вході в заклад повинні бути антисептики, якими мають користуватися відвідувачі. Персонал обов'язково має бути в масках. 

Читайте також: 5 етапів. Кабмін представив план виходу з карантину

«Функціонування басейнів дозволено, з певними обмеженнями за кількістю людей, які знаходяться на одній доріжці. На період карантину забороняється у фітнес-центрах використання багаторазових рушників, тобто треба користуватися виключно персональними рушниками. Також забороняється використання спа-зон», — зазначив Степанов.

При цьому він зазначив, що не у всіх областях ослаблений карантин.

Що ще запрацює з 1 червня

  • З 1 червня також відновиться міжобласне сполучення усіма видами транспорту, але тільки в тих областях, де це дозволяє епідемічна ситуація.

Читайте також: Україна готується зняти заборону на в'їзд іноземців

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 3

+
+40
Alpenstein
Alpenstein
31 травня 2020, 21:59
#
МОЗ жалок. Раз в два дня блеют, что открывать нельзя, эпидемия, а все болт ложили (или клали?). Уже договоритесь там внутри себя до единой позиции.
Температурный скрининг - вообще профанация. В стиле как в средние века перепрыгивание через огонь считалось карантинной мерой.
+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
1 червня 2020, 8:07
#
Про средние века, очень хорошее сравнение, на фоне общего мракобесия.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
1 червня 2020, 9:27
#
«По его словам, также рекомендуется пребывание одного человека на 10 кв. м.» - они наверное вечером не были в спортзалах.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися