Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 травня 2020, 13:12

Борги країн і проблеми банків. У ЄЦБ дали прогноз відновлення економіки

Пандемія коронавірусу в Європі посилила фінансову уразливість держав і породила загрозу нових криз у майбутньому на тлі зростання їхніх боргів і проблем банків. Про це заявили в Європейському центральному банку, передає Уніан.

Пандемія коронавірусу в Європі посилила фінансову уразливість держав і породила загрозу нових криз у майбутньому на тлі зростання їхніх боргів і проблем банків.
Фото: liga.net

Очікування і прогнози

В ЄЦБ очікують, що економіка єврозони скоротиться приблизно на 10% в цьому році.

Уряди ухвалили ряд заходів, щоб обмежити збитки. Але є довгострокові наслідки, кажуть в ЄЦБ. Деякі країни можуть відчувати труднощі з виплатою боргів, що збільшує ризик їхнього виходу з єврозони. 

Читайте також: Fitch погіршило прогноз світової економіки на 2020 рік

Компанії з високим рівнем боргу також можуть не впоратися. А наднизька рентабельність банків і зростаючий ризик корекції ринку нерухомості теж є серйозними потенційними проблемами.

Читайте також: Держборг у доларовому еквіваленті в квітні виріс на 1,3%

Сукупний державний борг країн єврозони в цьому році може перевищити 100% ВВП. Ця цифра значно вище рівня боргової кризи. В Італії вона може наблизитися до 160%, а це сигнал про те, що країні доведеться покинути єврозону.

Раніше повідомлялося

  • Влада ЄС майже розробила план, згідно з яким збирається викуповувати частки в ключових європейських компаніях, щоб захистити їх від економічних наслідків коронавірусу.

Коментарі - 2

+
0
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
27 травня 2020, 13:29
#
Сейчас пойдет отлив причём очень не хилый даже круче 87го года, так что теперь все увидим кто плавал голый, а блеяние нечего не стоит....
+
0
proot
proot
27 травня 2020, 15:42
#
Головне, що в Україні все стабільно :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися