Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 травня 2020, 17:41

Виробнича практика онлайн: віртуальна реальність

У цьому році Ukrsibbank BNP Paribas Group запустив дистанційну практику для студентів Ukrsib&bnsp;praktyka online. Це сталося ще напередодні введення карантину в Україні і стало особливо актуальним в умовах, коли і навчальні заклади, як і відповідальні роботодавці воліють цифрові можливостям. Про це розповіла Олеся Ільєнко, Начальник управління підбору персоналу, Департаменту управління персоналом Ukrsib BNP Paribas Group виданню The Point.

Особливості Ukrsibbank praktyka online

На початок цього місяця вже більше 500 студентів фінансових спеціальностей з усіх куточків України скористалися перевагою дистанційної практики і отримали електронні сертифікати її проходження. Першими стали студенти Київського національного торговельно-економічного університету. Внз одразу підтримав ідею онлайн практики і пройшов разом з банком весь пілотний проект. Зараз Ukrsib praktyka online набуває все більшу популярність і доступна всім бажаючим студентам.

Курс Ukrsib praktyka online повністю охоплює всі знання, які студенти можуть отримати у відділеннях нашого банку. Але одночасно вони можуть «практикувати» у зручний для них час і завжди за бажанням повертатися до тієї теми, яка найбільше їм цікава, щоб докладно охопити всі тонкощі банківської справи.

Команда HR Ukrsibbank постійно використовує різні інноваційні підходи в роботі з молоддю, зокрема, інтерактивні семінари та конкурси, які дозволяють активно взаємодіяти з молодим поколінням. Оцінюючи зацікавленість молоді та попит на виробничу практику, ми давно замислювалися над створенням її доступною всім віртуальній інтернет-середовищі.

Напевно, кожен з нас може згадати свій студентський досвід практики. Спочатку пошуки організації, готової прийняти, а потім як пощастить. Тому хороший наставник, а тим більше ментор, у якого, незважаючи на власні робочі завдання, є час, а головне — бажання адміністративне оформлення практиканта, підготовку робочого місця, зустрічі на ресепшн, пояснення логістичних питань і т. п. — це дійсно велика удача. А за умови, що проактивні студенти, починаючи з другого-третього курсів вже працюють, і не завжди за спеціальністю, а відповідно не можуть «закрити» питання виробничої практики, то часу на її проходження в світловому дні просто не залишається.

Тож ідея створення практики онлайн фактично літала в повітрі. Всі студенти можуть отримати однаково якісні знання та експертизу провідної міжнародної фінансової групи. А з іншого, як банк, який використовує різні цифрові можливості спілкування зі студентами на зручній мові digital.

Як пройти Ukrsibbank praktyka online

Ukrsib praktyka online розрахована на студентів, які:

  • вивчають банківська або страхова справа або хто цікавиться фінансами
  • хочуть дізнатися про особливості фінансової системи: як працює банк, що обслуговує більше 2 млн клієнтів на українському ринку, і про експертизу міжнародної групи, яка є лідером на світових ринках і працює в більш ніж 70 країнах світу
  • воліють цифрові можливості і цікавляться діджитал-роботодавцями — це знову про Ukrsibbank BNP Paribas Group
  • хочуть пройти практику дистанційно, наприклад, у суботу вранці на своїй канапі в будь-якій місцевості, де є інтернет

Курс включає сім ключових блоків:

  • Організаційні основи банківської сфери та діяльності банку
  • Послуги банку
  • Касові операції
  • Правила визначення ознак та обміну банкнот, розмінних і обігових монет національної валюти Украиныа
  • Комплаєнса
  • Інтернет-банкінг: ознайомлення з сервісом, без виконання операцій
  • Професійні напрямки та кар'єра в банку

Курс є інтерактивним, тому кожен розділ супроводжується питаннями і містить пізнавальні відео. Успішне проходження курсу підтверджується персоналізованим сертифікатом з індивідуальним номером.

Щоб пройти практику і отримати сертифікат, необхідно:

  • перейти посилання
  • заповнити форму реєстрації зі свого ПК або смартфона
  • ознайомитися з матеріалами
  • успішно пройти тестові завдання

Як відповідальний роботодавець, який має міжнародний сертифікат TOP Employer в Україні та Європі Ukrsibbank BNP Paribas Group прагне позитивно впливати на працівників, навколишнє середовище та суспільство. Тому, Ukrsib praktyka online — це лише один з проектів банку, спрямований на взаємодію з молоддю і нашим прагненням ділитися міжнародним досвідом.
Так разом з партнером банку Casers.org. у цьому році провели вже п'ятий кейс-чемпіонат «WOW-Bank Challenge: клієнтський сервіс космічного рівня», залучаючи креативну і талановиту молодь до пошуків сучасних рішень, одночасно даючи студентам можливість розвиватися, отримувати релевантний досвід співпраці з міжнародною компанією.
Реалізація таких проектів — досить складна задача, яка потребує не тільки бюджетних витрат, але і, перш за все, це інвестиція часу бізнес-напрямки, на базі якої створюється кейс.
Банк активно співпрацює з різними молодіжними організаціями, наприклад, з Ugen та AIESEC.
Крім того, зараз банк працює над ще одним напрямком роботи зі студентами, вивчаючи можливості дуального освіти. Вже зараз співпрацює з одним університетом за пілотові цього інноваційного підходу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися