Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 травня 2020, 14:44

Мегабанк з початку карантину передав медикам обладнання на 1,7 млн грн

Мегабанк надав благодійну допомогу медичним закладам Харкова для успішного лікування пацієнтів із пневмонією, зокрема, викликаною коронавірусом COVID-19.

У рамках роботи Антикризового штабу Харкова та на запит медиків банк закупив медичне обладнання на загальну суму 1,7 млн грн.

– Пандемія COVID-19 це виклик, з яким впоратися можна лише спільними зусиллями. Мегабанк не зміг бути осторонь ініціативи покращити матеріально-технічний стан лікарень, які приймають хворих на COVID-19. Придбане обладнання є на балансі Харківської міської клінічної багатопрофільної лікарні №17, – прокоментував Голова Правління Мегабанку Олексій Яценко.

Банк закупив наступне:

  • шприцевальний насос (20 шт.) – дозволяє дозовано та запрограмовано вводити пацієнтові ліки;
  • відсмоктувач портативний (6 шт.) – прибирає побічний слиз із легень, вражених пневмонією;
  • лампа оглядова (3 шт.) – допомагає сфокусувати пучок світла на потрібний фрагмент тіла людини, зокрема, під час інтубації пацієнта;
  • центрифуга настільна – для проведення лабораторних аналізів.

Як уточнив головний лікар Харківської міської клінічної багатопрофільної лікарні №17 Дмитро Черепов, це обладнання використовується не тільки лікарнею №17, а й опорними лікувальними закладами, які внесені до міської програми надання невідкладної медичної допомоги пацієнтам з COVID-19.

– У протоколі надання медичної допомоги пацієнтам з пневмонією зазначається багато іншого обладнання, не тільки апаратів ШВЛ, які є основними для пацієнтів у важкому стані. Окрім штучної підтримки дихання, існують й інші заходи, які сприяють одужанню пацієнта. Те обладнання, яке закупив Мегабанк, в умовах тотальної нестачі є суттєвою і великою підмогою, – прокоментував головний лікар Дмитро Черепов. – Ще два місяці тому в очікуванні масового надходження пацієнтів обладнання у наших лікарнях було принципово недостатньо. Сьогодні ж за допомогою благодійників якість надання медичної допомоги покращилася.

Зі свого боку Мегабанк дякує медичним працівникам, які борються за здоров’я наших громадян, часто ризикуючи своїм.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися