Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 травня 2020, 12:07

Виторг Xiaomi виявся вищим за очікування аналітиків

Один із найбільших китайських виробників техніки Xiaomi повідомив про ріст виторгу в першому квартальному періоді на 13,6%, що виявилося вищим за прогнози експертів. Як зазначає lblv.com, незважаючи на падіння попиту на мобільні телефони в усьому світі через епідемію коронавірусу, компанії вдалося зафіксувати зростання продажів.

Керівництво Xiaomi розповіло про відновлення виробництва на материковій частині Китаю, що допомогло швидко повернутися до докарантинного рівня попиту.

У першому кварталі поточного року продажі збільшились з 6,2 млрд доларів до 7 млрд доларів. Аналітики прогнозували побачити результат на рівні 6,7 млрд доларів. Виторг також виявився вищим за очікування експертів (6,7 млрд доларів).

Позитивна динаміка відзначається завдяки підвищенню цін на смартфони з підтримкою 5G, а також зростанню зарубіжних продажів.

Практично на третину знизився прибуток Xiaomi у звітному періоді в зв'язку з інвестиціями компанії в інші проекти – до 304 млн доларів. Основну частину доходів компанії приносить продаж мобільних телефонів, додатково – онлайн-реклама і реалізація устаткування.

Показник скоригованого прибутку збільшився на 11% у річному співвідношенні – до 323,9 млн доларів. Це вище за очікування аналітиків, які прогнозували результат в 298,5 млн доларів.

Останніми роками Xiaomi відчуває конкурентний тиск з боку крупного китайського виробника техніки Huawei. Також слід зазначити, що у Китаї скорочується внутрішній ринок смартфонів, тому всі великі виробники намагаються закріпитись за кордоном.

Виторг від продажів за кордоном у Xiaomi минулого кварталу збільшився на 47,8% – до 3,5 млрд доларів. У компанії поділились результатом: вперше вдалось отримати половину доходів за межами Китаю.

У першому кварталі китайський виробник техніки випустив 29,3 мільйона смартфонів, перевищивши торішній результат на 4,7%. Виторг від реалізації телефонів склав 4,3 млрд доларів, що більше на 12,3%, ніж роком раніше.

Сьогодні лідером китайського ринку смартфонів є Хуавей, але посилення санкцій з боку США може сприяти розвитку Xiaomi, вважають фахівці lblv.com.

Максим Захаров, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін