Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 травня 2020, 15:30

На Україну припадає приблизно 40% всіх нелегальних поставок тютюнових виробів в Європу

Наразі в Україні представлено чотири світові виробники тютюнової продукції — Philip Morris, JTI, BritishAmerican Tobacco, Imperial Tobacco. Усі вони співпрацюють з Європейською службою з боротьби з шахрайством (OLAF), яка бореться з контрабандою сигарет на ринках ЄС. З огляду на те, що на Україну припадає близько 40% всіх нелегальних поставок сигарет в Європу, вимоги до дистрибуції дуже жорсткі, передає сайт Новое время.

За словами представника однієї з тютюнових компаній, який побажав залишитись неназваним «Компанія прекрасно розуміє, хто і навіщо купує у неї тютюнові вироби. Дистриб’ютору не можна зателефонувати і попросити продати, наприклад, фуру тютюнових виробів однієї конкретної марки в невеликий кіоск. Такі правила — це своєрідний бар'єр, який не дозволяє збільшувати частку нелегальних поставок з України до країн ЄС»

Томислав Сокол, член Європарламенту виданню Євроньюз зазначив, що за даними Управління ЄС по боротьбі з шахрайством (OLAF), контрабандна торгівля тютюном позбавляє ЄС приблизно 10 мільярдів євро державних доходів щорічно.

«Україна останнім часом перетворилася на «світовий центр» для контрабанди сигарет в Європу. Незважаючи на вжиті заходи, включаючи розширення митного співробітництва з третіми країнами, проблема все ще залишається такою ж великою, як і раніше»,- підкреслив Європарламентар.

Коментарі - 2

+
0
mazaj
mazaj
18 травня 2020, 16:13
#
Я сам не курящий вообще, но в немецком Дюссельдорфе дешевле 6 евро за пачку сигарет я не видел в продаже.
Отсюда и столько контрабанды с Украины.
+
0
Dima009
Dima009
18 травня 2020, 16:50
#
Це фсе наклеп на силовикофф! Такого не может буть при новий чесний Зе! власти!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися