Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 травня 2020, 12:33

Ситуація на ринку нафти: ціни повільно відновлюються після зниження

Вартість «чорного золота» несуттєво підвищилась у вівторок після зниження на попередній сесії, відзначають експерти lblv.com. Висхідна тенденція спостерігається, незважаючи на інформацію про можливе додаткове скорочення нафтовидобутку Саудівською Аравією та іншими членами ОПЕК.

Державна нафтовидобувна корпорація Саудівської Аравії Saudi Aramco на прохання міністерства енергетики з початку літа знизить нафтовидобуток ще на мільйон бар. на добу додатково до обов'язкового скорочення, прописаного ОПЕК+. Порівняно з квітневим показником, видобуток Саудівською Аравією складе 4,8 мільйона бар. на добу. У міністерстві енергетики відзначили, що основною метою такого зменшення є залучення інших країн-нафтовиробників до виконання зобов'язань щодо зниження видобутку нафти для стабілізації ситуації на світовому ринку.

На підтримку Саудівської Аравії виступили Кувейт і ОАЕ, які повідомили про додаткове зниження виробництва. Незважаючи на це, у світі зберігається низький попит на нафту. Фінансові аналітики відзначають, що заява влади Саудівської Аравії істотно не вплинула на настрої інвесторів, оскільки видобуток скорочується через недостатній попит на «чорне золото».

На ринку все ще стурбовані нестачею потужностей нафтосховищ і бояться другої хвилі COVID-19, з огляду на ситуацію у різних країнах з ростом кількості хворих.

Як повідомляє lblv.com, ціна ф'ючерсів на нафту Брент з виконанням в липні піднялася на лондонській біржі ICE Futures на 0,51% – до 29,78 долара за барель. Червневі ф'ючерси на нафту WTI на NYMEX подорожчали на 1,16% – до 24,42 долара за барель.

Костянтин Філатов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін