Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 травня 2020, 17:07

СБУ повідомила, чому прийшла з обшуком до Верланова

Сьогодні, 7 травня, СБУ проводить більше сотні обшуків по країні у справі про легалізацію коштів та фінансуванні тероризму. У межах цієї справи прийшли й до ексголови Податкової служби Сергія Верланова. Про це повідомили в СБУ агентству Інтерфакс-Україна.

Сьогодні, 7 травня, СБУ проводить більше сотні обшуків по країні у справі про легалізацію коштів та фінансуванні тероризму.
Фото: espreso.tv

Із чим пов'язані обшуки

«По всій країні в межах розслідування цього провадження (про легалізацію коштів та фінансування тероризму — ред.) проводиться більше сотні обшуків», — додали у відомстві.

Раніше Верланов повідомив, що вранці 7 травня до нього додому прийшла з обшуками СБУ. За його словами, співробітники СБУ не повідомили, що саме шукали.

Читайте також: У Податковій заявили, що надходження від ПДВ зросли на 5%. Рада перевірить

Верланов подав в суд

Також ексголова Податкової повідомив, що подав позов в Окружний адміністративний суд міста Києва проти Кабінету Міністрів і ДПС, у якому вимагає скасувати розпорядження уряду про своє звільнення.

Читайте також: «Вони втратили довіру людей». Міністр фінансів про звільнення Нефьодова і Верланова

Передісторія

  • 24 квітня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів звільнив Максима Нефьодова з посади голови Державної митної служби і Сергія Верланова — з посади голови Державної фіскальної служби.
  • Напередодні, 24 квітня, Рада створила тимчасову слідчу комісію, яка має розслідувати заяви ексміністра фінансів Ігоря Уманського про можливі корупційні дії посадовців Державної митної та податкової служб. Верланов повідомив, що звернувся до прокуратури з заявою Уманського, адже вважає його висловлювання наклепом.
  • Сергій Верланов очолив податкову службу в травні 2019 року після того, як Кабінет міністрів розділив ГФС на податкову і митну служби.

Читайте також: Нефьодов розповів, що завадило Митниці виконати план наповнення бюджету

Коментарі - 5

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
7 травня 2020, 17:27
#
«По всей стране в рамках расследования этого производства (о легализации средств и финансировании терроризма — ред.) проводится более сотни обысков» - под эту тему можно обыскивать кого угодно. Вот СБУ выкрутились. 

+
+34
rredrred
rredrred
7 травня 2020, 18:00
#
Им бы хоть одного терориста найти, чтоб хоть котого за уши притянуть чтоб давали такому терористу денег((. полная утопия если нет субъекта нет и события преступления. налоговиками должно заниматься дбр, а не сбу. явно изголодались за новыми автомобилями и особняками, и просто заработать пытаются((
+
0
Sokratiy
Sokratiy
7 травня 2020, 18:03
#
Агенты Парашки не дремлют и ведут подрывную и провокационную работу
+
+3
ballistic
ballistic
7 травня 2020, 18:07
#
«Слуга народу» згадав свою передвиборчу обіцянку «весна прийде, будемо саджати». Але чомусь вирішив, шо найбільш підходяще для цього перше в історії некорумповане керівництво української митниці.
+
+12
Qwerty1999
Qwerty1999
8 травня 2020, 0:49
#
Обязательно надо «посадить» первое не коррумпированное
руководство Налоговой - чтобы всем последующим
не повадно было быть не коррумпированными...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися