Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 квітня 2020, 17:52

У Податковій заявили, що надходження від ПДВ зросли на 5%. Рада це перевірить

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію, яка має перевірити заяви ексміністра фінансів Ігоря Уманського про те, що через «схеми» податкова недораховує до бюджету мільярди гривень. У податковій заявили, що надходження податків, навпаки, зросли.

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію, яка має перевірити заяви ексміністра фінансів Ігоря Уманського про те, що через «схеми» податкова недораховує до бюджету мільярди гривень.
Фото: agronews.ua

Що перевірить комісія

За створення комісії 24 квітня проголосувало 324 народних депутати. Комісія має розслідувати, чи справді за допомогою «скруток» з податку на додану вартість (ПДВ) до бюджету недораховувалися мільярди гривень доходів. Також має проаналізувати діяльність нового керівництва ДПС та ДМС.

Читайте також: Медичні засоби ввозитимуть в Україну без мита й ПДВ

У чому звинуватили ДПС

Заяви про те, що керівництво податкової начебто сприяє ухиленню від сплати ПДВ робив колишній голова Мінфіну Ігор Уманський одразу після своєї відставки з посади, на якій він побув менше місяця.

Що кажуть у Податковій

У відповідь на ці звинуваченя у Державній податковій службі, навпаки, заявили, що надходження від ПДВ до бюджету зросли на 5,3%.

«Без урахування НАК Нафтогаз України, Укргазвидобування, Укртрансгаз, ПАТ «Укрнафта» за деклараціями березня 2020 року було задекларовано 17,9 млрд грн ПДВ, що на 900 млн грн, або на 5,3% більше, ніж минулого року», — повідомляють у ДПС.

Голова ДПС Сергій Верланов заявив, що схеми з ухилення від сплати ПДВ наразі «мінімізовано».

«Попри масовані атаки шахраїв та їх покровителів, кошти і надалі надходитимуть до бюджету, а чесний бізнес вчасно отримуватиме відшкодування», — зазначив голова ДПС.

Раніше повідомлялося

  • У 2019 році бізнесу відшкодували 151,9 млрд грн податку на додану вартість (ПДВ). Це на 15,4% більше, ніж у 2018 році.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися