Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 квітня 2020, 9:28

Fitch погіршило прогнози для 8 українських банків

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) 8 українських банків на рівні «B», але переглянуло прогноз рейтингів у бік погіршення. Про це повідомляється на сайті агентства, пише УНІАН.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) 8 українських банків на рівні «B», але переглянуло прогноз рейтингів у бік погіршення.
Фото: dt.ua

«Рейтингові дії йдуть за переглядом Fitch прогнозу суверенного рейтингу України з рівня „позитивного“ на „стабільний“ з урахуванням прогнозованого несприятливого впливу пандемії COVID-19», — наголошується в повідомленні.

Прогноз по банкам

В результаті прогнози рейтингу Ощадбанку, Укрексімбанку, Приватбанку, Укргазбанку, Банку Креді Агріколь, Прокредит Банку і Правексбанку були погіршені з «позитивного» на «стабільний», а ПУМБ – зі «стабільного» на «негативний».

Читайте також: Fitch зберегло рейтинги України на рівні «В». Прогноз позитивний

Передісторія

Ще в кінці березня Fitch змінило загальний прогноз для банківського сектора України і сусідніх країн. Тепер перспектива в цих регіонах вважається негативною.

У Fitch зробили такі дії одразу після того, як агентство у квітні переглянуло прогноз суверенного рейтингу України, також змінивши його з «позитивного» на «стабільний».

Читайте також: Світова економіка вже увійшла в рецесію — глава МВФ

Довгостроковий рейтинг дефолту емітента України підтверджений на рівні «В».

Раніше повідомлялося, що Fitchпрогнозує скорочення глобальної економічної активності на 1,9% у 2020 році і називає це глибокою глобальною рецесією.

Коментарі - 5

+
0
Sekta
Sekta
30 квітня 2020, 9:40
#
А чем Ахметов хуже, что ему негативный дали?
+
+17
bobmarle
bobmarle
30 квітня 2020, 10:23
#
ДТЭК при смерти, посмотрите почему Шмыгаля поставили и зама - люди Ахметова. На самом деле всё у них нормально, но прокачать бюджет в свою сторону тоже нужно уметь.
+
0
sasok33
sasok33
30 квітня 2020, 10:07
#
Не зря в столь нестабильной ситуации ПУМБ решил направить 2,5 лярда на дивиденды. Совпадение? не думаю.
+
0
Wirtschaftler
Wirtschaftler
30 квітня 2020, 13:02
#
Так что, у ПУМБа большие проблемы?
+
0
dvded .
dvded .
30 квітня 2020, 16:42
#
А есть публично список других банков от Fitch?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися