Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 квітня 2020, 12:19

В Україні понад 127 тисяч безробітних стали на облік. Кожен другий звільнений під час карантину

Станом на 28 квітня з 12 березня у Державній службі зайнятості зареєструвалося понад 127 тисяч нових безробітних, з яких кожен другий був звільнений з роботи під час карантину. Про це повідомляє пресслужба уповноваженої Верховної Ради з прав людини.

Як звільняли 

Серед зареєстрованих безробітних:

  • Кожен другий був звільнений за угодою сторін
  • 13% — громадяни, які не були зайняті з різних причин понад рік
  • 11% — звільнені у зв'язку з закінченням строку договору
  • 11% — звільнені за власним бажанням
  • 7% — звільнені у зв'язку зі змінами в організації виробництва і прац
  • Решта — не зайняті з інших причин.

«Кількість працевлаштованих безробітних з 12 березня 2020 року становила 46 тисяч осіб (включаючи громадян, зареєстрованих до карантину). З 12 березня 2020 року розпочато виплату допомоги по безробіттю 73 тисячам осіб», — зазначили в Офісі уповноваженого.

Читайте також: Кабмін обіцяє 500 тисяч робочих місць із зарплатами 7000 гривень. Які вакансії запропонують українцям

Допомога по безробіттю

Середній розмір допомоги по безробіттю у березні становив 4 тисячі гривень, що на 774 гривні більше, ніж у відповідному місяці минулого року.

Раніше повідомлялося

  • На порталі онлайн-держпослуг «Дія» тепер можна зареєструватися як безробітний і оформити призначення виплати допомоги по безробіттю.

  • За місяць карантину кількість безробітних в Україні зросла на 1-1,3 млн і становить 2,5-2,8 мільйонів осіб, за даними ТПП.

  • Розмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу по безробіттю без урахування заробітної плати та страхового стажу, на період карантину підвищили з 650 грн до 1000 грн.

Читайте також: Скільки зараз платять безробітним і як отримати державну допомогу

  • Уряд встановив допомогу по частковому безробіттю на період карантину в розмірі двох третин окладу, але не більше мінімальної зарплати. Нагадаємо, зараз вона становить 4723 грн.

  • Громадяни, які були звільнені з останнього місця роботи у період карантину за власним бажанням, отримуватимуть допомогу по безробіттю з першого дня отримання статусу безробітного.

 Актуальні пропозиції по кредиту до зарплати

Коментарі - 13

+
+46
bonv
bonv
28 квітня 2020, 12:30
#
Втрата роботи це серйозний стрес а особливо під час карантину..
+
+11
delucrum
delucrum
28 квітня 2020, 12:52
#
Очень многие компании специально уволили на время карантина, чтобы сотрудники встали на учет,а  после их же обратно и возьмут на работу. Даже начали внутренние инструкции делать и юристы сопровождать данный процесс, чтобы снизить давление на бизнес
+
0
Iryna Lev
Iryna Lev
28 квітня 2020, 14:02
#
В чому суть такого хобота?
На період карантину абсолютно законно не виплачувати зарплатню у зв'язку з не веденням хоздіяльності.

Особливо це непотрібно працівнику. Бо після карантину не візьмуть назад, буде жорстка оптимізація співробітникив. Звільняться за своїм бажанням і прівєт

А пособіє скільки там? Тисяча?
+
0
Lefert
Lefert
28 квітня 2020, 14:42
#
Напомню: ФОПы которые не ведут деятельность- всё также обязаны платить единый и ЕСВ. ЕСВ могут отсрочить, но не отменить. Вся суть поддержки бизнеса во время карантина: работать нельзя- платить налоги если не работаешь- не можно, а нужно. directed by robert b weide
+
0
Iryna Lev
Iryna Lev
28 квітня 2020, 14:51
#
ФОП — фізична особа підприємець. Якщо він має працівників, то діє на загальних підставах щодо трудового кодексу і оподаткування.

Він так само може відправити у зв'язку з карантином у неоплачувану відпустку.

Не має платити ЄСВ, пдфо і т.і з зарплатні працівників.

Тільки свій мінімальний внесок.
+
0
Lefert
Lefert
28 квітня 2020, 20:01
#
А вот тут вы неправы: даже если нет наёмных- он за себя отчитывается, платит и единый и ЕСВ. ЕСВ разрешили на 1 месяц отсрочить, но не отменить. Постанову подкинули на детородном органе, прямо из налоговой.
+
0
delucrum
delucrum
28 квітня 2020, 15:06
#
Ну не скажи, у меня лично 5 компаний так поступили, все уволили по согласию, юрист проверил документы, подготовил комплекты документов и сказал как встать на учет, после карантина они все выйдут обратно на работу. В конце концов с оф.ЗП не малый процент страховки съедают, вот время получить обратно и бизнесу легче и всех возьмут, бизнес же ни куда не делася
+
+15
Iryna Lev
Iryna Lev
28 квітня 2020, 15:27
#
Круто. Молодці роботодавці. Вивільнили ресурс. А половина з тих, звільнившись за особистим бажанням, так і стоятимуть на обліку ринку праці і після карантину.

Я за роботодавців. Жирні рокі скінчились, треба економити.

Як вони казали? якщо що, то поїду за кордон. Ага. Я вже потираю руки, за які гроші зєлєбобіки будуть у мене працювати.
+
0
delucrum
delucrum
28 квітня 2020, 15:35
#
Не будем мы у тебя работать))) Мы ЗЕелекторат хорошо себя чувствуем и понимаем что наши ещё на долго, ведь после Владимира Александровича президентом будет Розумков)))))
+
0
Iryna Lev
Iryna Lev
28 квітня 2020, 16:13
#
Добре, що розумієте. Але виконуючий голова вр тільки до обрання нового президента. І не факт, що не буде нового голови вр до того часу. А він вже близько. Час ))
+
0
delucrum
delucrum
28 квітня 2020, 21:49
#
Согласен 2024 уже не далеко, как раз и РОзумков будет президентом(если Зеленский не пойдет на второй срок) и мы опять победим))))

Смиритесь
+
0
Lefert
Lefert
28 квітня 2020, 14:03
#
Всё верно делают. С чего это бизнес должен терпеть убытки, из-за решения государства, верно? Государство когда что-то делает, должно компенсировать потери бизнеса, или не выёживаться.
+
+15
Iryna Lev
Iryna Lev
28 квітня 2020, 14:09
#
Тіпа да, сказали брати кредити на виплату зарплатні Моніка сказав.

На компи, щоб створити робочі місця — бери кредит по повній ставці.

А на зарплатню співробітникам, яким нема роботи, ладно вже — бери льготний. І то щє не факт. Ніхто звісно його брати не буде.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися