Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 квітня 2020, 18:21

ПУМБ і Фонд Ріната Ахметова передали 8 тис захисних комбінезонів лікарням Івано-Франківської області

16 квітня ПУМБ у партнерстві з Фондом Ріната Ахметова передали лікарням Івано-Франківській області 8 тис. комплектів засобів індивідуального захисту. Захисні комбінезони отримали лікарі тридцяти трьох клінік, що працюють з хворими коронавірусом COVID-19. Серед них чотири опорні лікарні Івано-Франківська: КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради», ВПП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня», ВПП «Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр», ВПП «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради».

«Івано-Франківська область – серед тих, хто прийняв на себе перший і найскладніший удар у боротьбі з коронавірусом COVID-19. Сьогодні ми передали партію з 8 тисяч комплектів засобів індивідуального захисту лікарням Івано-Франківської області. Ми не припиняємо закликати інші бізнеси приєднуватися до боротьби з епідемією і підтримати наших лікарів усіма можливими способами», — зазначив голова правління банку ПУМБ Сергій Черненко.

«Ситуація в боротьбі проти поширення коронавіруса в нашій області залишається однією з найскладніших в країні. На сьогодні у нас 401 підтверджений випадок захворювання на COVID-19, за останню добу-4 летальних результату. Тому питання індивідуального захисту медиків є надзвичайно важливим. Обласна адміністрація спільно з органами місцевого самоврядування докладають максимум зусиль, щоб забезпечити захист нашим лікарям, але без уваги і допомоги Президента України, керівників країни нам не обійтися. Тому радує той факт, що представники великого бізнесу відгукнулися на заклик Офісу Президента і передають допомогу, яка нам дуже потрібна», — зазначив в. о. голови Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Федорів.

Нагадаємо, що 10 квітня ПУМБ разом з Фондом Ріната Ахметова передав першу партію з 8 тисяч комплектів засобів індивідуального захисту лікарям чотирьох опорних лікарень Львова.

Рінат Ахметов виділив 300 млн грн на боротьбу з COVID-19. Для цього він об'єднав всі ресурси – благодійного Фонду, ФК «Шахтар», банку ПУМБ, компаній ДТЕК, Метінвест та інших активів SCM для допомоги Україні. На виділені кошти були закуплені для всієї країни 300 тисяч експрес-тестів на коронавірус, засоби спецзахисту для лікарів, високоякісні апарати ШВЛ тощо. В рамках цієї ініціативи ПУМБ підтримав клініки у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Донецькій та Луганській областях і закупив кілька тисяч оксиметрів, пульсоксиметрів, санитайзеров, і більше 20 тисяч засобів індивідуального захисту (окуляри, респіратори, комбінезони, хірургічні халати, рукавички, довгі бахіли). Це обладнання буде передано до кінця квітня в лікарні в різних регіонах України для надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Також у лікарні Західного регіону будуть передані два апарати ШВЛ.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися