Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 квітня 2020, 20:00

Головне за тиждень: зупинка світової економіки та які прогнози для України

Ситуація в світовій економіці гірше, ніж під час кризи 2008-2009 років. Через погіршення ситуації з вірусом фонд збільшить розмір екстреного фінансування в два рази, до $100 млрд. Про це заявила глава МВФ Крісталіна Георгієва.

За підсумками 2020 року економіка України впаде на 3,5% порівняно з попереднім роком.

Карантин з користю. Хто найбільше заробляє на ізоляції

Поширення коронавірусу COVID-19 нанесло удар по світовій і українській економіці. Скорочується більшість сфер бізнесу, а уряд очікує цього року падіння ВВП до 4,8%. Але скрутні часи переживають не всі: окремі компанії, навпаки, саме зараз не лише збільшують заробітки, а й мають шанс розширити кількість клієнтів на наступні роки.

ВВП України знизився на 0,2% у січні-лютому

Падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) України в січні-лютому 2020 року склало 0,2%. Про це йдеться в коментарі Департаменту стратегічного планування і макроекономічного прогнозування МЕРТ.

Ціни на продукти завмерли: чи надовго?

Харчі вже не дорожчають. Спекулянти, які встигли заробити на ажіотажному попиті у перші дні карантину, стримують апетити. Чи є підстави для зростання цін на продукти і чи вистачить їх до нового врожаю, розбирався «Мінфін».

НБУ пояснив, як оформити в банку відстрочку по кредиту (відео)

Якщо у клієнта банку немає можливості обслуговувати свій кредит під час карантину, він повинен звернутися в банк і відстрочити погашення кредиту на деякий час — скористатися так званими кредитними канікулами.

«Мінфін» увійшов у топ-20 найбільш відвідуваних українських сайтів — Kantar CMeter

Портал про фінанси та інвестиції «Мінфін» увійшов у топ-20 українських сайтів та топ-10 новинних сайтів за охопленням аудиторії. Про це йдеться в дослідженні Kantar CMeter.

«Мінфін» запустив телеграм-канал Економіка та коронавірус— про вплив коронавируса на економіку України і світу. Також тут щодня офіційна статистика і оперативні новини. Радимо підписатися.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися