Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 березня 2020, 13:48

Керівництво Nike: США та Європа переживуть сильну кризу вже найближчим часом

Джон Донахью, який є виконавчим директором виробника спортивного одягу Nike, вважає, що вже у найближчому майбутньому Америка і європейські країни зіткнуться з найсильнішою кризою, спровокованою наслідками коронавірусу. Як нагадує lblv.ru, компанія відновила діяльність магазинів у КНР, які були закриті на період карантину у країні.

Після новин про відкриття магазинів у Китаї акції Nike подорожчали на 8,5%. Така ситуація дає надію багатьом країнам, економіка яких перейшла в період рецесії, що вони зможуть відновитися вже найближчими місяцями.

Зараз компанія вирішила закрити магазини у Сполучених Штатах, Канаді та Західній Європі. Уряд багатьох країн прийняв рішення ввести обмеження на роздрібну торгівлю для контролю над пандемією.

Джон Донахью, який зіткнувся зі складною ситуацією у КНР, зазначив, що Європі та США потрібно готуватися до непростого періоду. При цьому ситуація показала, що відновлення рано чи пізно почнеться – можливо навіть через кілька місяців.

Варто також враховувати той факт, що у різних країнах вірус буде розвиватися в різний час і з різною швидкістю, з огляду на ті заходи, які чиновники будуть приймати для боротьби зі спалахом вірусу.

Доходи компанії Nike у КНР за три найскладніші місяці впали всього на 4%. Аналітики відзначають, що зниження було б більшим без онлайн-продажів і цифрових технологій. За цей період кількість користувачів додатка Найк для тренувань збільшилась на 80%.

Фінансовий директор компанії вже повідомив, що доходи від китайського підрозділу у четвертому кварталі будуть практично такими ж, як і рік тому. Як повідомляє lblv.ru, чистий прибуток компанії за результатами третього кварталу знизився з 1,1 млрд доларів до 847 млн ​​доларів.

Олександр Зоря, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін