Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 березня 2020, 12:56

Єврокомісар: Економіку ЄС у цьому році чекає рецесія через коронавірус

Пандемія коронавірусу в цьому році призведе до рецесії в країнах Європейського союзу. Таку заяву зробив комісар з внутрішнього ринку ЄС Тьєррі Бретон, передає Reuters.

Наслідки для ЄС від коронавірусу
Фото: etleboro.org

Спалах захворювання в світі вже спровокував порушення глобальних ланцюжків постачань, змусив багато країн закрити свої кордони і призвів до того, що уряди розпорядилися закрити на карантин громадян в Італії та Іспанії, а Європа стала новим епіцентром спалаху після Китаю.

«Очевидно, ми очікуємо рецесію в 2020 році. До кризи ми чекали близько 1,4% (економічного) зростання для всього континенту, а тепер ми очікуємо негативного впливу в межах від 2% до 2,5%»,  — сказав Бретон радіо BFM Business.

«Ми перебуваємо в стані війни з вірусом. Економічної війни», — повідомив чиновник.

Франція раніше вже закликала до масованого і скоординованого бюджетного стимулювання в Європі. Досі більшість економічних заходів для пом'якшення удару були прийняті на національному рівні.

Сьогодні міністри фінансів країн єврозони мають виступити зі спільною заявою про координування дій у боротьбі з економічними наслідками спалаху Covid-19 у світі.

Коментарі - 2

+
+6
bonv
bonv
16 березня 2020, 13:28
#
Ти ще і не уявляєш що чекає світ через кризу..
+
0
Pareto
Pareto
16 березня 2020, 15:01
#
Пока все экономические стимулы помогают как мертвому припарки.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися