Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 березня 2020, 11:25

Суд зняв арешт рахунків Укртрансгазу на 2,3 мільярда

Північний апеляційний господарський суд скасував рішення щодо стягнення з Укртрансгазу, який керує підземними газовими сховищами України, 2 мільярдів гривень та зняв арешт з рахунків компанії. Про це повідомили у пресслужбі Нафтогазу.

Північний апеляційний господарський суд скасував рішення щодо стягнення з Укртрансгазу, який керує підземними газовими сховищами України, 2 мільярдів гривень та зняв арешт з рахунків компанії.
Фото: delo.ua

Що відомо

Наразі Укратрансгаз очікує на розблокування рахунків.

Водночас із компанії вже стягнули 226 мільйонів гривень. Укртрансгаз домагатиметься повернення цих коштів, адже вважає, що таке списання було незаконним.

Передісторія

22 січня 2020 року стало відомо, що приватний виконавець відкрив провадження щодо стягнення коштів з компанії Укртрансгаз на користь «Фінансової компанії „Фін-Інвест“. На все майно і кошти на рахунках Укртрансгазу накладено арешт.

Майно Укртрансгазу арештували у справі про стягнення з компанії 2,3 мільярда гривень за рішенням арбітражного суду від липня 2007 року.

Тоді суд зобов'язав компанію поставити 305 млн куб. м природного газу споживачам Укренергозбуту. При цьому вартість природного газу, наголошують в Укртрансгазі, не була вказана в рішенні і позивач не намагався виконати рішення суду.

Читайте також: Майно і рахунки Укртрансгазу заарештували. Це загрожує опалювальному сезону

Згодом стало відомо, що збанкрутілий нині банк «Фінанси та кредит» перерахував компанії «Укренергозбут» кошти, які отримав за кредитом Нацбанку. Прокуратура почала розслідувати цю операцію у 2015-2016 роках.

Читайте також: Анбандлінг Нафтогазу. Укртрансгаз збільшив статутний капітал Оператора ГТС

У 2018 році Укренергозбут отримав дублікат наказу Арбітражного суду щодо права вимоги в Укртрансгазу, а згодом це право вимоги продали третій компанії — «Фін-інвест». Остання на початку 2020 року отримала рішення Господарського суду, у якому домоглася стягнення за цим правом вимоги, однак борг там вирішили стягнути не газом, а грошима.

В УТГ вважають це рішення неправомірним, а дії Укренергозбуту і „Фінансової компанії “Фін-Інвест» щодо стягнення такими, які мають ознаки шахрайства.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися